Berömda mäns syn på kvinnor… del 7

 

Det var ett tag sen sist men nu tycker jag att det är dags för en vända med de smarta grabbarna igen.

 

Aristoteles verkar vara en outsinlig källa till tvivelaktigt genomtänkta slutsatser:

 

 

 

 

 

 

 

”En hona är som en steril man; honan är i själva verket hona pga en slags oförmåga, dvs hon saknar förmågan att ”koka ihop” sperma ur näringens slutprodukt på grund av kylan i sin natur.”

 

Orkar inte översätta det här, men antar att ni fattar ändå.    Major Frank Steer, the commander of Honolulu’s military police, enforcing a prostitution price cap on the island:

 

 

 

 

 

 

 

 

”The price of meat is still threee dollars.”

 

Och så till den store konstnären Pierre Auguste Renoirs åsikter:

 

 

 

 

 

 

 

”Jag anser att kvinnor som är författare, jurister och politiker är monster.”

 

Den här hittar jag ingen bild på men han får vara med ändå;  Rolf Blixt, inköpare på Åhléns, om att blanda leksaker som vänder sig till pojkar och flickor:

 

 

 

 

 

 

 

”Så vill vi inte ha det. Kunderna skulle inte hitta. Flickföräldrar går till flickavdelningen och pojkföräldrarna till pojkavdelningen.”

 

Till sist avslutar jag med en ”favorit” bland de som tycker mer än de tänker, nämligen Pelle Billing:

 

 

 

 

 

 

 

 

”Riskerar verkligen mannen att bli onödig? Vem är det som bygger våra vägar, järnvägar, hus, broar, osv? Vem är det som driver den teknologiska utvecklingen framåt? Vem är det som försvarar länder, och gör de tunga och farliga jobben? Samhället skulle kollapsa om männen försvann, och det finns inga som helst tecken på att detta skulle förändras under överskådlig framtid.”

 

Suck.

 

Annonser

11 thoughts on “Berömda mäns syn på kvinnor… del 7

 1. Den gemensamma nämnaren är att det inte har skett så mycket från Aristoteles till Pelle Billing..

  Som jag själv skrev, det är otroligt arrogant av män att ta åt sig äran av vad de ”åstadkommit” historiskt sett, när de gjort det genom att eliminera all konkurrens från kvinnor. Vi kan väl utestänga män från alla viktiga beslutandeorgan i samhället, utestänga dem från skolor, politik och arbetsmarknad i tusentals år och se vad män lyckas åstadkomma på den tiden..?

  Min favorit är nog ändå Åhlens-karln. Vilken idiot – han förstår inte ens vad han säger. Det är ju alltför uppenbart att han har en bestämd åsikt om vad han anser vara flick- och pojkleksaker.

  Gilla

 2. Har tänkt kommentera detta inlägg länge med det har inte blivit av ..förrän nu.
  Otroligt bra inlägg!
  Sånt här så bra att visa sambanden i, de historiska band som finns om inskränkhet och fördomar och rent kvinnohat.
  För var börjar det ena och slutar det andra.
  Det märkliga är, som jag inte förstår, är hur män kan ta sig RÄTTEN att tolka vad kvinnor är? Att de har haft makten att göra det vet vi ju.

  Gilla

  1. Jag är inte påläst på sånt här och har egentligen ingen aning om varför det har blivit som det har blivit eller varför det sett/ser ut som det gör.
   Det jag med all säkerhet vet är att som det ser ut nu och har gjort under alldeles för lång tid, så får det bara inte fortsätta. Dags att göra någonting åt sakernas tillstånd nu. Finns ingen som helst anledning att vänta med det.
   Om man vill så kan man!

   Gilla

 3. Ansåg, att denna forum var mest lämplig för följande:

  Diskussionen vi hade i dag angående längden på fingrarna hos kvinnor och män…jag har stundtals tänkt på det, och undrar följande: Är jag genetiskt skapt för att arbeta med genus-frågor, eller innebär vår upptäckt angående mina fingrar kontra finger-teorin, att jag helt enkelt inte passar i ”finger-normen”…förvirrad, men lycklig över att det ännu en gång bevisats: JAG ÄR INTE SOM MÅNGA ANDRA 😉

  Gilla

  1. Nä, det kom vi ju fram till att vi inte var någon av oss!
   För övrigt ska vi väl utmana alla konventioner och ingrodda tankegångar, eller hur? Även våra egna… Tillsammans kan vi nå högre höjder, det är jag övertygad om!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s