PRoS aND CoNS oF VuXeNLiV

 

Det finns ju onekligen en del fördelar med att vara vuxen. Att få gå och lägga sig när man själv vill är väl en av dem.

Det finns ju onekligen en del nackdelar med att vara vuxen också. Som att ingen säger åt en att gå och lägga sig, till exempel.

 

Annonser

12 thoughts on “PRoS aND CoNS oF VuXeNLiV

  1. Mmm, ett dilemma jag fajtas med varje kväll.
   Inte hjälper det att bo ihop med skägget heller, för vi är lika hopplösa båda två. En blind leder en blind.

   Gilla

 1. Jag har funderat på hyra en sträng dam i 60-års åldern som kan komma och säga just den typen av saker. ”Inget godis före lördag!”, ”Ingen surfning efter kl 22!”. (Det måste väl räknas som hushållsnära tjänst att ha en sån, med RUT eller ROT eller vad det heter.)

  Gilla

  1. Jag har till och med övervägt alternativet att be min mamma ringa varje kväll och på ett ordentligt och allvarligt mammavis tala om för mig att nu är det minsann dags att gå och lägga sig.
   Att kalla in en Rut-tant är kanske ett enklare och mera professionellt alternativ. Tål att funderas på. Indeed.

   Gilla

 2. ”De vuxna kan äta så mycket godis de vill, vara uppe så länge de vill och sminka sig så mycket de vill. Det hemska är ju att de inte vill det.” säger Louise, 7 år, i en av Mark Levengoods böcker. Jag brukar också tänka så ibland och dödsföraktande slänga i mig ett koppar kaffe vid nio-tiden på kvällen, bara för att jag vill. Det ångrar jag å det bittersta sen när jag ligger och svettas och vrider mig i lakanen klockan tre på morgonen (nu är jag definitivt vuxen, när tre är på morgonen och inte på natten!) utan att kunna somna.

  Gilla

   1. Haha, jag var ju på jobb!

    Nej men, det där med vuxenhet är intressant. Det finns så många aspekter av det och alla har olika uppfattning om när man är vuxen. När man är ung drar man sig för att bli vuxen, för man tror att det innebär att stagnera och bli tråkig, när man sedan blivit vuxen inser man hur otroligt skönt det är att inte vara ungdom längre. Det kommer ju en säkerhet och en trygghet som man saknade då man var ung, och även om det känns läskigt att bli äldre (kroppsligt förfall! Och då menar jag inte rynkor och gråa hår, utan stelhet och trötthet, som smyger sig på och blir värre för vart år) så är det samtidigt väldigt skönt.

    Jag har alltid uppfattat det som att man är vuxen då man kan förutse konsekvenserna av sina handlingar och fatta beslut utifrån det. Det vill säga, jag förstår att jag inte kommer att kunna sova om jag dricker kaffe klockan nio på kvällen, men väljer ändå att göra det. 🙂

    Gilla

 3. En annan definition på vuxenhet som jag gillar är, att vuxen är man då man inser att man inte bara kan ha roligt jämt.
  Själv brukar jag säga att vuxen är man då man inser att man ingår i ett sammanhang, att man kommer någonstans ifrån, att allt inte bara handlar om en själv.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s