SNö

 

Jag längtar hem.

Jag vill att det ska komma snö.

Lapphandskar.

 

 

 

 

 

 

Men eftersom jag nu bor där jag bor får jag hålla till godo med snöfall över bloggsidan.

Tack, WordPress.

 

Annonser

10 thoughts on “SNö

 1. Jag längtar också, otroligt mycket. Jag har aldrig bott längre norrut än Tammerfors, men någonstans inuti mig bor uppenbarligen en nordbo.

  Jag blir nästan gråtfärdig när jag föreställer mig bilden av en perfekt vinterkväll, där det är så kallt att snön knarrar och gnistrar, himlen är klar och mörkblå och stjärnorna gnistrar över den, kölden nyper i kinderna men inuti sina tjocka, varma vinterkläder och vantar fryser man inte.

  Gilla

  1. Förra vintern var fantastisk även här i södra halvan av Sverige. Massor av snö från november till april och jättekallt emellanåt. Det var väl jag och typ tre till som uppskattade det hela.
   Till södra Sveriges försvar får jag väl påpeka att våren och hösten är till dess fördel i stället.
   Bo vinter och sommar norrut, och höst och vår söderut, kanske skulle vara nåt?

   Gilla

   1. Mja, jag gillar sommaren i söder, jag tycker om värmen och jag tror inte att jag skulle kunna sova alls när det är ljust hela tiden. Hösten däremot lär ju vara väldigt vacker norrut! Jag har alltid velat resa till Lappland under hösten.

    Har i många år sagt att jag skulle vilja bo norr om polcirkeln på vintern. Visst, det är betydligt mörkare, men snön ljusar upp. Jag blir ofta väldigt trött på vintern, men de två senaste vintrarna när det varit mycket snö har jag inte alls varit lika trött. Det beror helt klart på ljuset. Just nu är det så otroligt MÖRKT, den mörka marken och träden liksom äter upp allt ljus så det är mörkt också inne i stan med gatubelysning och sånt.

    Gilla

    1. Man vill inte sova när det är ljust hela tiden! Sova kan man göra på vintern, då det ändå är mörkt jämt. På sommaren går man dygnet runt i stället. I maklig takt, förstås. Man är ju i norrland…

     Gilla

  1. Jodå. Snålblåst och regn.
   Får mig att tänka på en reklamgrej jag hörde om en gång för ett engelskt klädföretag; ”The best brittish clothes for the worst brittish weather.” Dom kläderna skulle jag vilja ha nu! Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s