FaMiLJeN CaLLe & Co På uTFLyKT TiLL DeN SToRa STaDeN

 

Calles privatchaufför (Skägget) hade en dag ledigt från jobbet och raskt beslutades om en tripp till Den Stora Staden i nordöst. Lite kulturella inslag blandat med promenader och sammankomster med goda vänner, det lät finfint.

Väl utrustade med matsäck, gott humör och julklappspengar åkte vi så iväg.

Om man inte vill gå så fort som alla andra gör i Staden, utan irrar runt i sin egen (bonniga) takt, tar det lite tid. Därför bestämde vi oss ganska snart för att kultur inte alls behövde innebära besök på museum eller utställning, utan att det mycket väl även kunde räknas som kultur att besöka Science Fictionbokhandeln, rean på Gudrun Sjödén (och vad Calle köpte där vill hon helst inte gå in närmare på, då hon fortfarande har lite ångest över inköpet) och shopen + Designtorget på Kulturhuset

Vi drog oss så småningom bort mot maten, med vissa avstickare för att köpa halsband

 

 

 

 

 

 

Lillebror hittade en glittrig sak på Myrorna och Storebror köpte förstås ett Ozzyhalsband. Det är ju liksom hans grej, det. Syster Yster hittade ingenting som var värt pengarna,, även om hon stod länge i Kulturhusets shop med en anteckningsbok med hundar utklädda till Abba på omslaget. Abba och hundar i kombination är nära nog en himmelsk förening i Syster Ysters värld, men sparsamheten tog till slut överhanden.

Vi hittade till maten och det gjorde även Inkan till slut. Det var väldigt gott och väldigt trevligt och vi gjorde vårt allra, allra bästa att tömma buffén på mat. Lillebror lyckades tömma skålen med räkchips i stort sett alldeles själv och när Inkan bjöd på efterrättsglass med friterade bananer fladdrade alla de små öronen av förtjusning!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kvällen avslutade till slut hos goda vännerna Anna och kidsen, där vi faktiskt (fast med viss ansträngning) lyckades trycka i oss ÄNNU mera mat. Är det god mat så är det!

Sen hann kvällen bli innan vi landade hemma igen, trötta och lyckliga. Storebror summerade dagen:

”Det var en lugn och skön dag!”

 

Annonser

2 thoughts on “FaMiLJeN CaLLe & Co På uTFLyKT TiLL DeN SToRa STaDeN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s