HaLLMaTTaN HaNN KNaPPT SVaLNa

 

efter det senaste heta erbjudandet till Syster Yster innan nästa damp ner genom brevinkastet.

Denna gång från LEGO som har gnuggat hjärncellerna ordentligt hos de anställda på Utvecklingsavdelningen och nu lanserar ett nytt koncept. För FLICKOR. Nu ska inte tjejerna leka med det vanliga Legot längre, tydligen är det inte tillräckligt könsindelat för att försäljningssiffrorna ska peka åt rätt håll. Nu kommer det något som kallas för ”LEGO Friends” (och här kan det också konstateras att det gamla hederliga svenska ordet ”vänner” tydligen är helt ute) och Syster Yster med föräldrar och vänner inbjuds till lanseringsparty:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Det hela handlar om fem tjejer som bor i ”Heartlake City” och där flickorna får ett komplett paket serverat så de inte behöver tänka eller fantisera själva. Här är bilden nämligen reda klar över hur det ska gå till i unga flickors fantasi och verklighet och vad de ska förvänta sig av livet.

De fem tjejerna representerar fem olika karaktärer som barnen ska relatera till:

  • Mia – som älskar djur
  • Emma – som lever för mode
  • Andrea – som ska bli en stjärna
  • Stephanie – fixar de bästa festerna, och
  • Olivia – som är hjärnan bakom allt

Läs mer här och här!

Den enda fördelen med det hela är väl att ”Friends”-legot, till skillnad från ”Belville”, är kompatibelt med annat Lego. Vilket innebär att man kan bygga om brudarna till yxkastande och lasersvärdssvingande zombies om man vill.

 

11 reaktioner till “HaLLMaTTaN HaNN KNaPPT SVaLNa

  1. ”Meet Mia, Emma, Andrea, Stephanie and Olivia, who hang out in the café, have barbecues in the backyard, go to the beauty parlour and play with their pets together.”

    Vill de få flickor att tro att detta är kvinnors roll i samhället? Hänga på café, ordna grillparty i trädgården och sitta på skönhetssalonger?

    Vi måste försöka påverka det här. Massmaila och klaga.
    När lanseras den här skiten i Sverige?

    Du måste vara en fantastisk mamma, Calle som förstår att skydda dina barn från sånt här. Tänk om alla var som du…

    Gilla

    1. Man kan inte annat än att reagera!
      ”Den här skiten” lanseras den 25 februari. Om man går in på LEGOs hemsida kan man se i vilka affärer det kommer att hållas ”lanseringspartyn”.

      Gilla

      1. Eller kanske inte.
        Har känslan av att folk norrut fortfarande har kvar lite sans och vett och fortfarande står med fötterna en bit ner i sandjorden vad gäller barns betydelse och förmågor. Modet att ha barn som accessoar har inte spridit sig så långt norrut. Än.

        Gilla

Lämna en kommentar