iNTeRNaTioNeLLa KViNNoDaGeN 2012

 

Så här långt har jag kommit i min kvinnliga frigörelseprocess:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inte mycket har hänt sedan förra året, alltså…

 

Hur går det för er flickor?

 

Annonser

15 thoughts on “iNTeRNaTioNeLLa KViNNoDaGeN 2012

 1. Men den där maskinen har ju frigjort kvinnan massor 😉

  Hans Rosling: Faktiskt ganska intressant, han var med i Skavlan för ett tag sedan..

  Gilla

  1. Jag sneglade lite på det där Skavlan-avsnittet, det var kul.
   Men.
   Vi lägger ner mer tid på att hantera tvätt nu (och då räknas inte tiden den snurrar i den magiska maskinen) än på den tiden man tvättade för hand.

   Citat från äkta man (till frun) i bekantskapskretsen: – Du har ju en spis som hjälper dig att laga mat, då vill jag ha en diskmaskin som hjälper mig att diska.
   (Sant!)

   Gilla

    1. Ja, verkligen!
     När det nu finns självavfrostande frysar och självrengörande ugnar måste det ju vara ett rimligt krav att ha en spis som sköter matlagningen!

     Gilla

 2. är det så verkligen? det framkommer ju inte i föreläsningen, han menar ju att det är den bästa uppfinningen i modern tid för att den sparar så mycket tid.

  Gilla

  1. Den sparar tid om man jämför med handtvätt men i stället tvättar vi desto mer. I princip tvättar vi rena kläder nuförtiden.
   Jag brukar testa mig själv med frågan ”Skulle jag slänga den här tröjan i tvättkorgen om jag var tvungen att tvätta den för hand?” Svaret är nästan alltid ”Nej!” Om vi väntade tills svaret var ”Ja!” – DÅ skulle vi spara tid!

   Gilla

   1. Folk använder alltså en tröja en dag och tvättar den sedan, för man kan ju inte ha samma kläder flera dagar i rad. Finns ingen rim och reson alls i det. Skakar man av kläderna på kvällen och lägger dem snyggt på en stol går de att använda hur många dagar som helst. Nästan i alla fall. Får man en fläck på blusen så tar man bort den med fläckborttagning och vatten, den behöver inte tvättas. Är kläderna dammiga – borsta dem. Börjar de lukta lite funky, till exempel efter en fest med mycket rökning – vädra dem. Jag luktar nu för tiden i nacken på tröjor för att avgöra om de behöver tvätt istället för att göra nån slags okulärbesiktning (vilket ju i princip är omöjligt om inte kläderna är fläckiga). Håller man själva kroppen ren så hålls kläderna också rena i en vecka eller så. Dock, och det här är ett stort problem för mig, bomullsblusar och -tröjor blir lätt ”svettskadade” och börjar lukta illa redan av kroppsvärmen. Har prövat med att lägga dem i frysen och det hjälper, men bara ett kort tag.

    Gilla

 3. Sen måste jag ju säga att det är lättsammare att hiva in tvätt, stänga luckan, trycka på knappen -än att bära i korg på huvudet med eventuellt spädbarn på ryggen, ligga på knä och skrubba i flodens vatten och sedan bära den tunga tvätten hem igen…
  Lite intressant dock att vi kvinnor ska vara så väldigt tacksamma över denna innovation som ska göra ”vårt” arbete lättare. Är det inte allmänt kännt att män duger bättre till tungt kroppsarbete på arbetsmarknaden? -Alltså: kvinnor trycker på knappen, män hänger upp den blöta tvätten! Om jag har en man till nästa 8 mars ska jag hävda detta:)

  Gilla

  1. Mitt råd till dig – b ö r j a aldrig tvätta hans kläder. Gör man det är det kört.
   Mitt andra råd till dig – skaffa en pall och en borrmaskin så behöver du ingen man 🙂

   Gilla

 4. Why women need a man – because a vibrator don´t mould the lane.
  He he hi hi ho ho, ahahahaaaa:)

  (Förtydligande: lane betyder gräsmatta, men stavningen verkar tveksam.)

  Gilla

  1. Kollade (har en engelsk ordbok vid datorn) (för att jag alltid måste kolla allting) och det heter tydligen ”mow the lawn”. Konstigt.

   Men det spelar ingen roll – för du har ju ingen gräsmatta! 🙂

   Gilla

 5. Vi kvinnor är alldeles för snälla i början av våra förhållanden. Vi lagar mat, pysslar om och vill visa hur goda husfruar vi kan vara åt våra män. Efter ett tag börjar det bli jobbigt att leva upp till den höga ribban vi har satt, för att imponera på mannen. Att då komma och ställa krav, funkar inte så bra. Så jag instämmer med Calle – har du en gång börjat fjäska, så får du hålla på..

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s