ALeXaNDeR BaRD GeR uTTRyCKeT ”KaSTa STeN i GLaSHuS” eTT aNSiKTe

 

Läser i tidning att Alexander Bard gått i taket över att Sizzla ska få hålla konsert i Sverige.

 

 

 

 

 

 

 

 

Så här står det i Aftonbladet:

 Alexander Bard går till frontalangrepp mot Slakthuset där skandalartisten uppträder i kväll.

 – De är svin, säger han till Nöjesbladet.

 Efter massiva påtryckningar ställdes jamaicanske reggaestjärnan Sizzlas konsert på Hornstulls Strand i Stockholm in. Anledningen till protesterna var att Sizzla, vars riktiga namn är Miguel Orlando Collins, 35, i sina låttexter uppmanat till att mörda och bränna homosexuella.

 Men när det sedan stod klart att konserten trots allt blir av, fast flyttas till Slakthuset i Stockholm, visste vreden inga gränser.

 Sociala medier kokade i går av ilska över Slakthusets beslut att låta artisten uppträda. På Facebook startades protestgrupper mot konserten – som snabbt fick flera tusen medlemmar.

 En av dem som starkast visat sitt missnöje är artisten Alexander Bard.

 – Det är fruktansvärt det de gör. Hade man behandlat en annan grupp på det här sättet så hade hela Sverige kokat av ilska i dag. Sizzla har upprepade gånger gjort låtar om att han hatar och vill mörda homosexuella, och han har uppmanat till att mörda homosexuella. Han ska inte stå på en scen i Sverige över huvud taget, säger han till Nöjesbladet.

 Han menar att Slakthuset vetat om protesterna som fick arrangörerna på Hornstulls Strand att ställa in.

 – Det är inte så att Slakthuset svävat i någon ovisshet. De har gladeligen tagit över konserten från Hornstulls Strand för att skapa kontroverser och tjäna pengar på det. Därmed har de också avslöjat vad de går för: De är svin.

 Bard uppmanade i går till bojkott. Varken han eller någon av de artister han jobbar med kommer att samarbeta med Slakthuset igen, menar han.

 – Jag vill inte bli förknippad med det de står för. Jag förstår inte att de bokat den här konserten över huvud taget. Och dessutom envisas med att försvara den.

 Han tror att Slakthuset totalförstört sina relationer med hbt-kretsar.

 – Jag hoppas att det slutar med att det går åt helvete för dem, att de får stänga. Jag kan inte tänka mig att en enda seriös arrangör eller artist vill ha med Slakthuset att göra längre. Det är omöjligt, om man är en artist med lite anständighet, att ställa sig på en scen där Sizzla har varit.

 

Slakthuset svarar:

Efter de många protesterna höll Slakthusets ledning i går ett krismöte. Där beslutades att konserten ska genomföras som planerat.

 – Vi kan inte ställa in. Det skulle vara ett kontraktsbrott, säger Kim Högstedt, delägare i Slakthuset.

 Han är i det närmaste chockad av den oerhörda kritiken.

 – Vi tycker att det här är fruktansvärt. Slakthuset har en stämpel i många sammanhang att vara en hbt-klubb. Vi älskar den publiken.

 Kim Högstedt hänvisar till att Sizzla skrivit under ”The Reggae Compassionate act” – ett informellt kontrakt där jamaicanska artister lovar att inte framföra hbt-fientligt material.

 – Vi har godkänt den här artisten på grunderna att han har godkänt de här avtalen och att vi har blivit lovade från hans management att inga fientliga uttalanden kommer att ske. Den information vi har fått om artisten är att det är saker som hänt för flera år sedan och att klimatet utvecklats sedan dess, säger han.

 Kände ni till de tidigare protesterna?

 – Jag visste inte hur stora proportionerna kring det var. Jag visste bara att det hade blivit inställt, säger Kim Högstedt.

 Slakthuset har nu anmält Alexander Bard efter hans inlägg på Twitter.

 – Vi har polisanmält honom eftersom han har hotat vår personal, säger Kim Högstedt.

 

 

Alexander Bard, Liberaldemokraten som tycker att alla ska få göra som de vill, även knulla barn om de känner för det, kan alltså inte acceptera andras åsikter. Jo, tjena. (Förutom att han uppenbarligen tycker att det är ok att kalla andra människor för svin, då.)

 

 

 

 

 

 

 

 

Och det här är första och sista gången jag nämner Alexander Bard i min blogg.

Förhoppningsvis kommer jag att kunna hålla mig ifrån att nämna andra människor utan tänk också.

Ibland blir jag bara så irriterad.

 

Annonser

4 thoughts on “ALeXaNDeR BaRD GeR uTTRyCKeT ”KaSTa STeN i GLaSHuS” eTT aNSiKTe

 1. Håller helt med dig.
  Han är egocentrisk mänsklig exploatör av stora mått.
  För sexhandel, för barnporr, t o m för trafficking.
  Det finns enligt honom bara lyckliga horor.
  Barnprostitution tillhör följaktligen också denna kategori.
  Hur han nu vet det.

  Gilla

  1. En väldigt obehaglig person. Som inte ens lever som han lär, eftersom han inte tycker att det som ska gälla för honom ska gälla för alla. (I och för sig en inte helt ovanlig uppfattning ute bland folk…)

   Gilla

 2. Jag kanske gräverför mkt men jag blev intresserad…har du läst detta som sissla skriver?

  http://mobil.aftonbladet.se/nojesbladet/article14595875.ab

  Ur artikeln
  ”It is very important for you to understand something. The term batty boy was derived from the rise of pedophiles and rape of young boys in Jamaica. That is why the term batty boy is used, so those that embrace this term, therefore embrace the raping and pedophile of young boys. This is one of the main reasons why there is such an outcry against homosexuality because in many cases in Jamaica it has been done where young boys were raped or coerced by tourist into the lifestyle seeking to gain visa or better opportunities. This has also contributed to a rise in gay male prostitution in Jamaica and is prevalent amongst teenagers and youth of Jamaica.”

  Vad Sissla egentligen agerar mot är utnyttjande av pojkar i (homosexuell) prostitution. Är det därför Bard går i taket och försöker blanda bort korten? Han är ju en stark proprostitutionsivrare, det är ju hans viktigaste fråga.

  Gilla

  1. Mycket intressant!
   Mitt inlägg handlade egentligen inte om vad Sizzla sagt eller inte sagt utan om att Alexander Bard tycker att det som han anser vara en rättighet för honom inte gäller alla. Därför grävde jag inte heller djupare i det hela.
   Men visst kan en undra över Alexander Bards agerande. Antingen är han en gaphals som skriker utan att tänka eller så vet han precis vad han gör. Båda alternativen är obehagliga.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s