BiBLioTeKeT a-ö; M+N+o

 

”Kusaks Val” av Claudia Marcks:

 

 

 

 

 

 

 

 

Den här var bra, riktigt bra. Hon har skrivit fler böcker så till henne kommer jag att återvända. Korta noveller om människor som drivs till ytterligheter, udda existenser som inte beter sig som en borde. Ibland en historia om en till synes vanlig familj men som till slut visar sig dölja en hel del. Förvånande, överraskande och bisarrt. Gillar!

 

”Underkastelsens Sötma” av Amélie Nothomb:

 

 

 

 

 

”Den unga ambitiösa Amélie återvänder till Japan för att arbeta ett år på det internationella företaget Yumimoto. Hennes anställning blir början på en komisk mardröm av misstag och misslyckanden som för henne nedåt, steg för steg, i hierarkin till den yttersta degraderingen.”

En stunds trevlig underhållning, men tyvärr inte så mycket mer.

 

”En Gåtfull Vänskap” av Yoko Ogawa:

 

 

 

 

 

 

 

 

”En ung kvinna börjar arbeta som hemhjälp åt en äldre matematiker, som råkat ut för en bilolycka och drabbats av en hjärnskada. För honom stannade tiden 1975 och nu klarar han bara av att minnas saker 80 minuter åt gången. Varje morgon måste hon på nytt tala om för honom vem hon är. Men allteftersom dagarna går växer en varm och egenartad vänskap fram mellan dem – och mellan matematikern och kvinnans tioårige son. Siffrorna blir snart deras gemensamma språk, steg för steg avtäcker matematikern talens mysterier för dem. Han får dem att upptäcka en ny, tidigare okänd värld och vad det innebär att leva i nuet.”

En roman om siffror, baseboll och en väldigt speciell vänskap. En mycket bra bok och jag hoppas verkligen att det kommer att ges ut fler romaner på svenska av denna fantastiska författarinna!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s