DuMT?

 

Saxat från Allas veckotidning:

 

 

 

 

 

 

Jahadu. Kan det kanske ha något med följande att göra?:

 

Nöt och får, som är idisslande djur, släpper ut mellan 15 och 25 kilo växthusgaser per kilo kött. Gris och kyckling står för cirka 5 respektive 2 kilo växthusgaser per kilo kött.

Många skaldjur och fiskarter är i dag hotade av utfiskning.  Jätteräkan orsakar stora skador på miljöerna där den odlas. 98% av all lax som säljs på den svenska marknaden kommer från norska laxodlingar, för varje kilo odlad lax går det åt cirka 2,5 kilo foderfisk.

Livsmedelsproduktionen står för cirka 25% av den globala miljöpåverkan. Värstingen i sammanhanget är köttproduktionen som ensamt står för en femtedel av utsläppen av världens växthusgaser, vilket är mer än vad jordens all flyg-, båt-, tåg- och biltrafik släpper ut tillsammans.

 

Eller så är det bara dumt.

 

 

 

Annonser

12 thoughts on “DuMT?

 1. Ja så dumt. Istället för att posta idiotiska insändare, kan inte någon upplyst människa svara dessa privat, tala om för dem hur det ligger till, så att idiotin inte sprider sig. Bara en tanke liksom 😉

  Gilla

  1. Svaret hen fick från den legitimerade dietisten var nästan lika dumt det i vissa stycken så jag tog inte ens med det.
   Att upplysa folk om att den mat vi väljer att äta förstör jorden verkar vara ungefär lika provocerande som att som kvinna välja att inte raka sig.

   Gilla

 2. Ja men personen med insändaren förstod ju inte varför.
  Om anledningen är samma som ditt svar Calle, så vore det ju behjärtansvärt. Men jag tror det bara är ekonomi bakom. Ärtsoppa är billigare.

  Och du, hallå. Visst i fridens namn rakar du dig väl? Jag blir så *%&#¤* provocerad av kvinnor som låter bli. . . . eller inte. 😉

  Gilla

  1. Billigare OCH vegetarisk mat – det kan väl inte klagas på?! Win-win situation för allas bästa!
   Och svaret på fråga B är – att det kommer du aldrig att få veta! 🙂

   Gilla

 3. Äter dom BARA kött de andra dagarna? Av insändarens formulering kan man få den uppfattningen.
  Eller kanske de äter de något TILL köttet då ? Något vegetariskt?
  Reagerar inte ”Dumt” mot det i så fall?

  Själv tycker jag om vegetariskt. Det är inte dumt alls. Faktiskt.
  Jag äter inte alls kött. Så dumt är jag…

  Gilla

  1. Vid en snabb koll på min kommuns hemsida så verkar det onekligen så. (På mina barns skola serveras bara vegetarisk mat.) Enda gångerna vegetarisk mat står på menyn är när det serveras raggmunk, grönsakssoppa o dyl. Annars är det kött och fisk för hela slanten. Förhoppningsvis serveras det även några grönsaker till, förutom stapelfödan då.
   Inne hos ”Intitutet för vardagsnära upplevelser” läste jag för en tid sedan att vegetarianer är intelligentare än köttisar, så det verkar vara ett utmärkt val du gjort!

   Gilla

 4. Män är djur, det var ju så någon stackars kvinnojoursordförande pressades att säga för några år sedan. Jag tog fasta på det.
  Män är djur och man äter väl ändå inte män!? Just det. Köttfritt är snällt mot män och snälla mot männen ska ju vi kvinnor vara. Det borde insändarpuckot förstå.

  Gilla

  1. Det enda i köttväg som är försvarbart att äta är alltså de flugor som åker in i munnen när en, för att se så kåt ut som möjligt, går omkring med den (munnen, alltså) halvöppen. Flugsoppa på måndagar hädanefter!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s