CaLLe FuNDeRaR På DeT DäR MeD LöNeaRBeTe oCH DeSS SaMBaND MeD PaTRiaRKaLa STRuKTuReR

 

Jag har ju funderat tidigare på det där med män och sport och nu funderar jag vidare på det där med lönearbete.

Lönearbete är, vad jag tror, skapat av män för män för att deras arbete ska kunna anses viktigare än kvinnors arbete, som ju egentligen är det viktigaste. Egentligen anar jag att när det en gång i tiden behövdes arbetskraft någon annanstans än hemma var det männen som skickades iväg för att de kunde avvaras. De är helt enkelt inte lika nödvändiga för artens fortlevnad som kvinnorna. Det vill förstås männen inte kännas vid för de vill ju kunna känna sig viktiga och duktiga så då satte de igång med Den Stora Propagandaapparaten som går ut på att bevisa männens förträfflighet och att vad de åstadkommer är speciellt, unikt och livsviktigt och att det ska till en man för att ro det i land. Samtidigt som de är värda en schysst lön för detta otroligt viktiga arbete, förstås.

Nu är det ju inte så. Kvinnor kan minst lika bra som män. Därför har män genom tiderna gjort allt för att hålla kvinnorna borta så att männens låtsasförträfflighet inte ska avslöjas. Först från lönearbete över huvud taget och nu stretar de emot allt de kan för att kvinnor inte ska ta sig in på deras planhalva och få chansen att kunna fatta att de också kan och att männen för det mesta egentligen bara sysslar med låtsasviktigheter.

Vad händer när bubblan spricker?

När kvinnor till slut inser att de är viktigare än män, att deras arbete är det viktigaste som finns, att kvinnors hittills obetalda arbete också är värt en schysst lön, när kvinnor till slut börjar säga NEJ!

Vad händer då?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Så ni tjejer därute som fått lära er att ni inte klarar er eller kan vara lyckliga utan en man – skaffa er ett gäng tjejkompisar, en pall och en rejäl borrhammare – och upptäck vad bra det går!

Och tro inte för en sekund att anledningen till att ni sliter och släpar för nästan inga pengar alls är att män är bättre än vad ni är. Ni är bara lurade att tro det.

 

Annonser

7 thoughts on “CaLLe FuNDeRaR På DeT DäR MeD LöNeaRBeTe oCH DeSS SaMBaND MeD PaTRiaRKaLa STRuKTuReR

 1. Finns det något bättre sätt att nedvärdera en människa, än att betala henne mindre pengar för samma jobb som någon annan får bättre betalt för att utföra?

  Den dagen kvinnor säger NEJ, kommer gubbarna att skita på sig av rädsla. Ingenting skrämmer män mer, än arga kvinnor. Jo, vargar, lo och björn också som män också måste kontrollera, stänga in, döda och hata. Så gör de med allt som skrämmer dem.

  Gilla

 2. Bra inlägg!
  Jag blir så glad när ser sånt här.
  Det vill säga att myten om patriarkalets förträfflighet punkteras.

  Läser Sexualpolitik av Kate Millet. Har bara läst de första sidorna, men det räcker för att jag ska bli topp tunnor rasande över hu kvinnor skildrats av ”ärade” författare som Mailer, Miller, m fl
  Såna som hyllas trots att uppenbarligen kvinnoföraktet är en beståndsdel i deras verk.
  Så det är samma sak med arbete och författarskapet, myten om sin egen förträfflighet upprätthålls av andra män, till slut tror kvinnorna på det också.

  Gilla

  1. Tack!
   Vet inte om jag skulle palla med att läsa sådana där böcker. Jag som blir ilsken bara av att läsa tidningarnas rubriker. Eller av att leva i den här världen…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s