DaGS aTT VäSSa aRGuMeNTeN SySTRaR! (5)

 

Men det här har jag inga bra svar på:

 

”Feminism, alltså. Det handlar ju bara om kvinnor, det tycker inte jag är nåt bra. Vi måste ju tänka på vad som är bra för alla. Jag kallar mig hellre för Humanist, det är bättre. Jag är Humanist, jag.”

 

”MORALPANIK!!!”  (Vrålas ut så fort en nämner något om prostitution, tecknad barnporr, droger, åldersgränser för våldsfilm eller sexuellt umgänge, BDSM, sexualiseringen av kvinnor och barn, osv…)

 

”Källa på det?”  (Krävs så fort en säger något som den andre (dvs mannen) inte håller med om. Själv behöver de inga forskningsresultat för att styrka sina påståenden, de har ju självklart rätt.)

 

Hjälp mig!

 

Annonser

9 thoughts on “DaGS aTT VäSSa aRGuMeNTeN SySTRaR! (5)

 1. Susan Faludi har sagt en bra sak i en intervju: ”Vi håller båda (både män och kvinnor) nycklarna till varandras befrielse” Hon berättade om sin pappa som var den som skulle uppehålla försörjningen men som hellre skulle vilja vara hemma och påta i trädgården och sköta hushållet, och hennes mamma som var fast därhemma men som skulle velat vara ute och ta för sig på arbetsmarknaden. Könsrollerna låser ju fast alla! Jag som man blir ju också fast i ett beteende på grund av det här. Det tänker jag ofta på. Att vara humanist behöver inte betyda att man kämpar för förändring, och i det här sammanhanget speciellt betyder det ju bara att man ”är för människan”. M a o = totalt innehållslöst.

  Gilla

 2. Feminism är ett sätt att visa på hur kvinnor och män behandlas olika och att det finns en könsmaktsordning. Utan män -ingen könsmaktsordning.
  (Ingen skulle säga att Civil Rights Movement bara tar upp de svartas rättigheter – det anses självklart – men det sker i relation till vitas överordning i samhället.)

  Alla har en moral – det är bara fråga om vilken. Vissa känner tydligen panik över sin.

  Det finns ett uttryck att djävulen bor i detaljerna. När Lydia Cacho skrev om pedofili i Mexikos maktsfär blev hon ständigt utsatt för att redogöra i detalj för när, hur och var våldtäkterna skedde där de pedofila nätverken mycket väl visste hur svårt det var att få fram exakta detaljer.
  Det är ett sätt att slippa se smärta och samband.
  Det värsta som finns för de som avskyr kvinnors och barns rätt är just att visas på samband och strukturer, då slår man sönder det med ordet ”källa”. Det är ett sätt att desperat ta tillbaka initiativet och styra motparten för denna kategori (mest) män. Det ska vi inte gå på…..

  Gilla

  1. ”Alla har en moral – det är bara frågan om vilken. Vissa känner tydligen panik över sin.”
   = Klockrent! Den ska jag spara och ta fram nästa gång!

   Ja, och naturligtvis har du rätt i resten också.

   Gilla

 3. Feminister har verkat för män på många områden. Fi är det enda parti som vill lägga pengar och resurser på att erbjuda män som misshandlar sina familjemedlemmar, vård.
  Män har fått tillgång till preventivmedel, abort och pappadagar och kvinnorörelsen jobbar fortfarande hårt på att stärka pappors roll i barnens liv. Män har nu också fått tillgång till en förhållandevis liten del av kvinnlig kultur, musik, litteratur, filmer osv, även om det mesta som vi ser och hör fortfarande skapas av män.

  Gilla

  1. Det är lustigt det där, hur mansrättarna hela tiden påstår att vi kvinnor bara roffar åt oss och tar över allting, när kvinnorna alltid har försökt involvera männen i arbetet för människors lika villkor och jämställdhet. Vi har gjort så mycket även för männen, nu är det väl på tiden att det går åt andra hållet också!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s