JaG ViLL Ju BaRa Ha eTT VaNLiGT JoBB, LiKSoM

 

Kollar Arbetsförmedlingens lediga-jobb-lista.

 

”ambitiösa customer relationship managers sökes”

”forskare i Data-assimilering & ensemble-metoder”

”ivrig väktare för omgående anställning”

”head of solutions, T&T and portfolio”

”modig pedagog i engelska och svenska”

”ung säljtalang – unik karriärmöjlighet”

”nyfiken farmaceut”

 

Men titta där –  ”snöskottare sökes”  – den kollar jag, skotta snö kan jag ju som ingenting!  …”B-körkort ett krav”…  Skit också.

 

Känner mig oanvändbar.

 

Annonser

14 thoughts on “JaG ViLL Ju BaRa Ha eTT VaNLiGT JoBB, LiKSoM

 1. Ja det är hopplöst. Undrar hur många jobb som ens hamnar hos AF? Eller om det är som med bostadskön att allt fler går via andra kanaler. Suck! Du kan inte få praktik t ex, till att börja med?

  Gilla

  1. Bara att ha något som helst med Arbetsförmedlingen att göra får en ju att bli deprimerad. Vilken tur att jag har en man som försörjer mig så jag slipper eländet. På den punkten är jag inte särskilt kvinnosakskvinnlig…
   Vill egentligen inte ha praktik heller, jag vill ha pengar. 🙂

   Gilla

 2. Jag tycker ”modig pedagog” låter riktigt farligt! Hur aggressiva är eleverna?

  Alltihop låter ju bara krystat och fånigt. Min gissning är att bakom alla de här larviga rubrikerna döljer sig extremt trista jobb som de försöker få att låta spännande genom att piffa till rubrikerna.

  ”Ivrig väktare” låter hotfullt. Och de där jobben med engelska titlar har man ju ingen aning om vad det är, men man får hoppas att de som har rätt kvalifikationer för att söka dem kan känna igen sig.

  Gilla

  1. Det märkliga är väl att de fortsätter att skriva så där fast alla vet att de ljuger. Det där med ”modig pedagog”, ”ivrig väktare” och ”nyfiken farmaceut” var däremot nytt grepp för mig och totalt obegripligt. Bör en farmaceut verkligen vara nyfiken? På att testa alla de nya pillerna själv eller? Och med tanke på hur det ser ut på skolorna nuförtiden räcker det väl inte heller med att vara modig, du bör nog ha kört en hel del boot camp också.

   Nä, jag längtar efter platsannonser där det står ”kassabiträde sökes”. Inget annat trams.

   Gilla

 3. Oj, då. Ännu en gubbe har blivit dömd till fängelse för brottet ”sex”, enligt SVD . Även denna gång gäller brottet ”sex”, påstår media, mellan en medelålders gubbe i fyrtioårs-åldern och ett barn (blott 14 år gammalt). ”Fängelse för sex med 14-åring”, skriver SVD. När skall media visa var i svensk lagbok det står att ”sex” är ett brott? Mig veterligen gäller åtalspunkten i det här fallet ”våldtäkt mot barn” och därför fick gubben också fängelse som straff. Att gubben liksom påstår att han hade ”sex” med barnet, innebär inte att barnet tyckte detsamma. Det är mycket troligt att gubben ljuger för att slippa förnedring och straff och att han helt enkelt bara använde ett lätt offer, ett barn, för att runka av sig i.

  Gilla

  1. Det här är en av de vidrigare skräppostkommentarerna jag har fått, faktiskt. Att skriva något som verkar seriöst och allvarligt menat och det om något som handlar om våldtäkt mot barn fast det enbart handlar om att sprida reklam. Vidrigt! Ruttet!

   Jag har tagit bort länken till reklamsidan men om det är någon som vill prova att mejla är detta mejladressen: janedominguezew18@yahoo.ca

   Gilla

 4. Men Calle! Det är inte DIG det är fel på, det är den där jävla ”marknaden”, den är inte klok. Den är sjuk. Den behöver äta penicillin.
  Om nån pekar på ett litet hål och säger: ”Pressa dig igenom det där om du kan” och hålet är för litet – då är det problemet, inte att kroppen är för stor.
  Jag har jobb och har genom åren testat söka andra. Inte ens under perioder jag vikat som chef har jag kallats till intervju. Det är en dog eat dog-värld där ute.
  Vårt värde är så mycket större än ett jobb. Du gör mig och många andra så glada genom din intelligenta roliga tänkvärda blogg. ❤

  Gilla

  1. Jag blev så glatt överraskad över att du dök upp i mitt liv igen att jag behövde mer än ett dygn på mig att svara! Som jag har saknat dig! Min tröst i cyberrymden! Hurra! Hurra!
   (Och så måste jag väl erkänna att jag är lite lättad över att jag nu inte behöver stå med plakat på torget i Umeå och efterlysa dig…)

   Jag förstår nu att det inte är mig det är fel på, det måste vara arbetsmarknaden som blivit helgalen, vad ska de annars med ”nyfikna farmaceuter” till? Så jag tänkte att jag ska ta och söka det här jobbet i stället: ”Trött hemmafru sökes till arbetsplats utan lön och minimalt med uppskattning”. Det passar mig utmärkt!

   Gilla

   1. Orsaken till att jag nu tvingades ta kontakt är för att du i-n-t-e stått på torget med plakat och efterlyst mig. Jag har, så att säga, fått ”krypa till korset”. Hurra… Eh… 😉
    Varsnånstans finns det hära jobbet som heter ”Ett vanligt jobb för dig som egentligen har bättre saker för dig men måste tjäna pengar”?
    Nej det ska brinnas och älskas utmaningar och gås igång på rationaliseringar och helvete. Varsnånstans är det där jobbet man inte blir utbränd av enbart genom att läsa annonsen??? Jag bara undrar.

    Kan för övrigt berätta (har t.o.m. försökt mejla och säga detta) att jag nu gör en poddkrönika på folkbladet.nu/psst – så jag är på sätt och vis tillbaka bland er coola bloggare/poddare. Yeaj!

    Du borde skriva en bok om arbetsmarknaden Calle, på ditt smarta analytiska men så roliga sätt!

    Gilla

    1. Jag tycker att det låter som att det är du som skulle skriva den där boken om arbetsmarknaden, du har ju dessutom ett jobb att relatera och referera till, den biten är inte min starka sida om en säger så…
     Dessutom skriver jag redan inte på en bok eller två så jag borde kanske börja där.

     Är mycket tacksam över att inte behöva leta efter dig i Umeå men undrar lite över det där med att mejl inte kommer fram eller försvinner. Har du möjligtvis använt dig av ”Canadian Farmacy 80% off Viagra” som avsändare? Vilken tur att vi fann varandra till slut i alla fall och nu kan fortsätta med vår – ska vi kalla det för? – bloggrelation. Podd är ju förstås inte riktigt samma sak som blogg, jag behövde dessutom googla på det för jag hade ingen aning om vad det var för något för jag är född på 60-talet, så därför visste jag inte ens om jag skulle lägga in dig i min blogglista så du hamnade under rubriken ”Annat skoj”. Trivs du där? Eller vill du bo någon annanstans här hemma hos mig? Nu när du äntligen är tillbaka tycker jag att det är en förmån du förtjänar, att få välja själv, alltså.

     Ser fram emot fredag, förväntningarna är höga. Basåattduvet!

     Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s