CaLLe TJaTaR ViDaRe

 

Egentligen skulle jag göra äppelmos idag men så verkar det inte bli eftersom jag blev så upprörd över sakernas tillstånd att jag hamnade framför datorn och bloggen i stället, frenetiskt hamrande på tangentbordet.

Vad är det NU då? undrar ni. Tröttnar hon ALDRIG på att gnälla?

NÄ!

Idag handlar det om ”Norrköping Växer”, en tidning om Norrköpings näringsliv, utgiven av kommunen. Det råkar vara så att vi har en månads gratisprenumeration (vi gillar ju gratis) på en lokal tidning, vi kan kalla den för ”Folkbladet”, och där följde denna tidning med som bilaga.

Jag läste och jag blev irriterad. Se bara:

Framsidan – en man:

 

 

 

 

 

Gubbar i kostym:

 

 

 

 

 

Fler gubbar i kostym:

 

 

 

 

Killen från framsidan:

 

 

 

 

Kille i kostym:

 

 

 

 

Gubbe med grej:

 

 

 

 

Kille i kostym:

 

 

 

 

Ännu en gubbe i kostym:

 

 

 

 

Gubbe:

 

 

 

 

Grabbar:

 

 

 

 

Gubbar med keps:

 

 

 

 

Ojdå, här var det visst lite blandat. Men ändå… 6-5 till gubbarna i kostym:

 

 

 

 

Nålen i hö(gubb)stacken – en kvinna som får sätta upp en affisch:

 

 

 

 

Men sen avslutar vi väl med – just det – en man:

 

 

 

 

Längst ned på förstasidan stod det så här: ”Frågor om innehållet besvaras av Anne Revland, Norrköpings kommun, tfn 011-15 15 02”. Så jag ringde.

Vi pratade en stund och hon var medveten om problemet (och det är väl bra, sa jag) men så sa hon att det var så svårt att hitta kvinnliga företagare (då får ni väl leta lite då, sa jag) och att de fanns ofta i de traditionellt kvinnliga branscherna (men ni visar ju män som representerar traditionellt manliga branscher, så det är väl inget problem att visa upp kvinnor under samma premisser? Om inte annat kan ni väl börja där, sa jag) och så sa hon att det inte var lika illa i tidigare nummer av tidningen (som jag inte har läst, erkände jag) men att det blev riktigt illa den här gången (ja, det blev det, instämde jag) och att hon gärna tog emot tips på kvinnliga företagare som de kunde göra reportage om, så jag tipsade henne om Etcetera.

Du kan också tipsa! Eller ringa och klaga lite! Så här ser Anne Revland ut och hon var trevlig att prata med även om hon inte helt och hållet hakade på idén att förändra världen:

 

 

 

 

 

Sluta gnälla – gör något!

 

Annonser

14 thoughts on “CaLLe TJaTaR ViDaRe

  1. Tack!

   Jag kan inte göra så det blir fred på jorden, inte heller kan jag bota cancer, se till att ingen svälter eller hindra polarisarna från att smälta.
   Men jag kan alltid göra NÅGOT, eller hur?!
   Det kan vi alla, på något litet sätt och vis!

   Gilla

   1. Ja absolut. Stå upp för orättvisor och säga ifrån när någon gör dumt. ”Nej vi tänker inte låta er använda vår järnväg, för ni är onda! Sluta gör dumt!” Men ibland tänker jag att det är bra att vara tyst, inte dela med mig av alla mina tankar. Människor behöver göra sina egna misstag… Fast nja. Jo, vi behöver göra våra egna misstag, absolut, men… I helgen så var en vän till mig på riktigt boxningshumör och hon gav mig allt hon hade i en fråga som jag funderade på. Och det var skitbra. Jag är glad att hon sa vad hon verkligen tyckte tänkte och kände och inte höll tillbaka för att inte göra mig ledsen eller trampa mig på tårna liksom. För jag vet att hon inte sa det för att göra mig ledsen utan för att få mig att tänka. Så nu tänker jag istället så här, att om en förstår det, så måste det vara okej att säga, ja det mesta iaf, det finns alltid undantag, och bara för att en vän delar med sig av sina tankar så betyder ju inte det att en ska följa dem. Sedan kan en ju fråga också innan en säger allt, om vännen vill veta eller om en bara ska lalla med 😉

    Så, varsågod, en liten uppsats om när en ska tiga och när en ska tala. Enligt mig 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s