HaPPy PiLLS

 

Föräldramöte häromkvällen. På vägen dit fick vi sällskap av annan mamma och vi pratade om vad som formar vår världsbild och vad som formar barnens världsbild och om hur dåligt människor mår nuförtiden för att vi lever helt fel och om hur människor i stället drogas ner för att bli mer lätthanterliga och att det inte bara är gamlingar som råkar ut för det utan att det är så överlag i samhället och vad det egentligen är för skillnad på illegala droger och legala, droger som droger liksom och då berättade hon om sin resa tidigare i höst till Barcelona och att det där fanns en godisbutik som öppnat där som heter ”Happy Pills” och att familjer stod i kö ända ut på gatan för att köpa godis till barnen där.

I den butiken kan en alltså köpa färglada godisar som en stoppar i medicinburkar.

Först, sa hon, så skrattade jag för det såg så roligt ut men sen så fastnade skrattet i halsen. Nu ska vi alltså ge barnen godis i lyckopillerburkar? För att vänja dem vid att lycka kommer i form av piller? Eller?

 

Jag googlade.

De har en hemsida: http://www.happypills.es 

Där kan en läsa att ”Happy Pills is a radical solution to: Love sickness, Work problems, Friendship damaged and Sustained sexual effort.

En går alltså in i affären, plockar ihop färgglada godisar, stoppar dessa i en medicinburk, går till kassan där de sätter på ett riktigt medicinburkslock och en får välja etikett; till exempel ”Happy pills through out the day”, ”pills against the unbearable lightness of being”, ”pills against Mondays”.

Happy pills will save the world

Happy Pills

Notera också att det röda korset på burken ser ut som – ja, just det – Röda Korset-korset:

 

 

 

 

 

 

 

Jo, det är roligt. Men. Sen fastnar skrattet i halsen. Vi vuxna kan möjligtvis förstå ironin i det hela men det gör inte barn!

 

Så jag ställer frågan ännu en gång – hur vill vi att våra barn ska programmeras? Vilken världsbild vill vi ge dem?

 

Annonser

5 thoughts on “HaPPy PiLLS

 1. Läskigt! Men medicin överhuvudtaget, är jag lite skeptisk mot. Det beror förstås på vad vi nu menar med medicin, men jag tänker på piller som botar symptom men inte orsaken till symptomen.

  Gilla

  1. Det tycker jag är en sund inställning.
   Att däremot försöka lösa alla livets bekymmer och motgångar med piller är väldigt osunt. Tokgalet till och med.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s