oM Vi SLuTaR MeD oFoGeT aTT DeLa iN MäNSKLiGHeTeN i TVå KöN

 

utan bara ser oss som människor

 

då behöver vi inte längre

…tro att det bara finns två kön

…fundera på hur vi ser ut mellan benen

…kämpa för att passa in i normer och förväntningar

…tänka på hur vi ska klä oss

…välja yrke efter vad som förväntas av oss

…tro att vi är bättre/sämre än vad vi är

…inbilla oss att vi bara kan bli lyckliga tillsammans med någon av ”motsatt” kön

 

då kan vi i stället

…strunta i alla pådyvlade begränsningar

…klä oss som vi vill

…bli vän med vem vi vill

…dela sex med vem vi vill

…välja vilket liv vi vill leva och med vem

…leva tillsammans, inte utifrån vilket ”kön” vi har, utan för att vi tycker om varandra

 

Det tänkte jag på idag när jag bakade pepparkakor. Jag har inte tänkt färdigt än så hjälp mig gärna att fylla på listan!

 

9 reaktioner till “oM Vi SLuTaR MeD oFoGeT aTT DeLa iN MäNSKLiGHeTeN i TVå KöN

  1. Knappast så bra att bryta med människans grundläggande natur och nedärvda överenskommelser.
    Faktum är att fria människor gör inte som du verkar tro utan tvärtom.

    Gilla

    1. Vi vet nu att människan inte består av bara två kön så vad du menar med ”människans grundläggande natur” vet jag inte. Vet du?
      Och hur pass fria är de så kallade ”fria människorna” som du pratar om? Eller gör vi vad som förväntas av oss utan att fundera på hur och varför? Hur fri är du i din sexualitet? Egentligen?

      Gilla

  2. Jag kommer inte på nåt mer, tror att du har fått med det mesta, Calle.

    Jag undrar också vad Emiko menar med ”grundläggande natur” och framför allt ”nedärvda överenskommelser”???

    Gilla

  3. Å. – Hon är så lättroad att en skulle kunna sätta henne i en madrasserad cell med bara en sked som sällskap. P: – Äh, hon behöver ingen sked.

    Gilla

  4. Visste inte att det var semeldagen idag. Mamma hade köpt hem en låda. Åååååh underbart. BRÖD OCH GRÄDDE, woooow… livets fina skapelse.Fast det är gott. Petar dock bort mandelskiten.. den är USCH.Minns när brorsan bodde hemma och vi åt semlor. Han hatar grädde och ja hatar mandelgrejsen.Så mamma gröpte ut mandelmassan ur min och la hans grädde i min, så han fick en semla med bara mandel och bröd, och min var verkligen BARA bröd och grädde. Hahhaha. MINNEN <33Måste bara säga en grej till…. Imorse när jag väntade på bussen så går det förbi ett dagis. Masssssa små barn med gula västar och färgglada mössor. Det roliga med det var… att.. hahaha.. lite random men, hela knattegänget var mörkhyade (jag tänkte somalier typ), även de tre lärarna var mörkhyade. Alla från samma land typ. Lite lustigt, det som fick mig att dö lite var att bland alla de ”mörka barnen” (får man säga så?) så var det en ljus blond liten kille. Jag kunde inte hålla mig, hahahaha. Fast söta var dem! ;D Aaaahhh nu ska ja sova. Har cp-ont i ryggen. Legat på alla fyra och skruvat ihop byrån me mamma. Imorgon drar man till IKEA och byter ut delen som hade FETASTE hacket i skivan. Sen är det off to go!Imorgon ska jag även dra upp till konstmuseet och kolla på alla utställningar!Iris och hennes 26 bilder på mig hahahaha. Även min tavla hänger där 🙂 Aja! GODNATT!

    Gilla

Lämna en kommentar