MeR oM SeXuaLiTeT

 

Jag hade tänkt att skriva ett långt inlägg om det jag började fundera på igår men den här killen gör det lika bra på tre minuter och fyrtionio sekunder och då får ni titta på film också:

 

Annonser

5 thoughts on “MeR oM SeXuaLiTeT

 1. Jag delar den här på fäjsbuck. Gör det ibland. Du kanske inte vill finnas där men länkar till din blogg dyker upp där då och då. (för att jag delar dem där, om inte var uppenbart) 😀

  Gilla

  1. Facebook, en stalkers våta dröm. Men inte när folk länkar därifrån till ens blogg, då får en inte veta någonting minsann! Så det var ju skoj att jag fick veta att det var du den här gången! Länka på du!
   Den där killen har en bra film om homoäktenskap också. Förmodligen fler med, men jag har inte hur mycket tid som helst att hänga på You Tube, även om det kan verka så ibland! 🙂

   Gilla

 2. Jag har aldrig förstått det där med ”könsidentitet”. Att ”känna sig” som en kvinna eller ”känna sig” som en man. Vad betyder det egentligen?

  Nog för att jag som kvinna, snart blev varse att olika villkor gäller för kvinnor respektive män men det där med att gå omkring och ”känna sig” som en kvinna? Handlar det inte egentligen om de skapade sociala könsrollerna hur man ”ska” känna sig om man är kvinna respektive man?

  Har du några tankar kring detta, Calle Klok;)?

  Gilla

  1. Om jag har tänkt på det? HUR mycket som helst! Hade tänkt att skriva ett vääldigt långt inlägg om det för ett tag sedan men eftersom mitt minne fortfarande inte fungerar så hann jag aldrig skriva ner tankarna förrän de hade försvunnit in i evig glömska. Så jag får ta det lite kort här.
   Könsidentiteten tar alldeles för stor plats i våra liv, helt i onödan. Enda gången som det skulle kunna spela någon roll vad vi har mellan benen är när vi ska reproducera oss och knappt det nuförtiden. En könsidentitet som delar in hela befolkningen i enbart två kön problematiserar också förutsättningarna för de som inte passar in i dessa ”tillstånd”.
   Så om vi slutar upp med ofoget att dela in befolkningen i två kön och släpper på förväntningarna och kraven på hur vi bör vara efter vilket av dessa två kön vi förväntas tillhöra så släpper vi människor fria. Vi får möjlighet att lära känna oss själva och lära känna andra utifrån vilka vi är som personer. Ingen behöver känna att de inte passar in eller är onormala, eftersom alla är normala. Alla är queer! Vi får också möjlighet att välja partner utifrån hur vi vill leva och slipper hetsen att vi endast kan bli lyckliga genom någon av ”motsatt” kön och våra barn slipper hetsas in i den tron också. De får leka med vem de vill!
   Efter att ha sett den fantastiska dokumentären ”Venuz Boys” har jag också funderat på det där med jakten efter en könsidentitet. Om en inte passar in sig själv i rådande normer så behöver en ständigt söka sig efter en tillvaro en känner sig hemma i. Det innebär också ofta en jakt efter sin sexualitet och tillhörighetskänsla genom sex. I filmen exemplifierat genom mycket sex med många och inspelande av porrfilm bland annat. Skulle det behovet kvarstå om vi struntade i genus? Det kan jag förstås inte svara på och kanske ingen annan heller men fundera kan en ju göra.
   Vad gäller barn så har de förstås, liksom vi vuxna, kön men de ÄR inget kön, de är inte heller sexuella varelser ännu (även om de blir det tidigare än vad många tror). MEN så fort vi delar in dem pojke/flicka så kör vi också ner våra fördomar och förväntningar i halsen på dem och börjar med destruktiv frenesi forma deras världsbild utifrån detta. Med tanke på hur populärt det numera är att ta reda på fostrets kön ”för att det är så roligt att veta och så vet vi ju vilka kläder vi ska köpa” så börjar den indoktrineringen redan innan barnen har mött jordelivet.
   Jag har alltid känt att jag och mitt sätt att vara har skavt mot resten av världen. Länge trodde jag att det berodde på att jag växte upp i en inskränkt småstad men nu vet jag att det beror på att jag lever i en inskränkt värld. Jag har fortfarande inte hittat hem men jag hoppas att andra ska få tillfälle att göra det. Någon gång. Snart.
   Hehe, det här blev ju ett inlägg! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s