BoRDe iNTe NyaMKo SaBuNi SoPa ReNT FRaMFöR SiN eGeN DöRR FöRST?

 

Nyamko Sabuni gör gemensam sak med Frankrikes jämställdhetsminister i kampen för kvinnors rättigheter i EU.

”Vi ska gemensamt ta kampen för att abortfrågan ska förbli en nationell angelägenhet. Medborgarinitiativet får inte användas till att kidnappa EU för att inskränka kvinnors rättigheter att bestämma över sina kroppar. Vi vill att EU även fortsättningsvis ska vara en generös och aktiv biståndsgivare när det gäller sexuell och reproduktiv hälsa. Vi ska också värna den fria forskningen och inte sätta stopp för den.”

Det låter ju fint men knappast trovärdigt då orden kommer från en jämställdhetsminister i en regering som godkänner Tonio Borg som folkhälsominister.

Eller som skriver under en antiabortmotion till Europarådet för de mänskliga rättigheterna.

Om Nyamko Sabuni vill göra något för kvinnors rättigheter i Europa och i världen kan hon börja med att avgå. Tillsammans med resten av regeringen.

 

Annonser

10 thoughts on “BoRDe iNTe NyaMKo SaBuNi SoPa ReNT FRaMFöR SiN eGeN DöRR FöRST?

 1. Ha ha vad kul att fransmännen är här för att studera den svenska sexköpslagen och att Sabuni ska berätta och göra PR för den!
  Moderaterna och folkpartiet röstade ju emot den lagen.
  Hon borde mao ha lite problem med den lagen? 😀

  Gilla

 2. Pinsamt. Sabuni är ju det värsta som kunde hända när det kommer till jämställdhetsarbetet och kvinnors rättigheter. Bara snack och ingen verkstad och det syns ju som sagt klart och tydligt i underskriften av antiabortmotionen. Bland annat..

  Gilla

 3. Och som vanligt har flickan i filmen inget med brevet att göra, men jag behöver lite wordpressskola. Tänkte att det kunde vara roligt att kombinera det med en fika? Jag behöver hjälp med att lägga till länkar till andra bloggar på min sida (och andra saker). Har försökt och försökt och försökt, men nej, inte lyckats. Jag är riktigt upptagen nästa v, men om ni är hemma något på jullovet, kanske jag kan ta dator, kakor(?) och barn och komma över till er? Jag kan dansa också 🙂 Eller så tar du med dig valfria saker och barn och kommer hit. Vilket som funkar för mig 😀

  Gilla

  1. Det låter ju himla skoj! Jag äter kakor och fixar WordPress och du dansar!
   Jag har inte heller tid i veckan och åker till tjocka släkten i Långtbortistan över jul men sen ska vi nog kunna få till det. Hem till dig eller hem till mig? Ja, det får vi se vad som passar! 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s