GåR oMKRiNG MeD öGoNeN ViDöPPNa

 

Folk är oerhört förlåtande – eller så förstår de bara inte vad man gjort mot dem.

 

Ser dokumentären ”Systemfel Som Hotar Världen”. Igen. Om du inte har sett den än – gör det! Den ligger kvar på UR Play till och med den nittonde maj.

 

Revolutioner är filosofiska.

Om man organiserar sig och förhindrar att problemen kamoufleras är en fredlig revolution möjlig mot de våldsamma organisationer och ledare som har förstört ekonomin.

Centralbanker, riggad kapitalism, markspekulation, inkomstskatt och neoklassisk teori har bolagiserat demokratin, hämmat människans utveckling och äventyrat planetens framtid.

Om problemen inte tacklas blir nästa implosion större än vad det går att föreställa sig. Oavsett vad propagandan hävdar.

I början av 2000-talet ledde centralbankernas billiga pengar till en ohållbar fastighetsbubbla i en värld med ett skattesystem som gynnar de privilegierade.

Neoklassisk ekonomi har förstört livet för miljarderna längst ner, lockat till konflikt mellan generationerna och skapat ett oerhört lidande utan gränser.

Människor blir galna i grupp och återfår sansen långsamt och var för sig.

Historien är full av människor som kastade av sig förtryckets ok, bara för att få nya härskare som upprätthöll status quo.

Att verkligen förstå en sak innebär att man blir fri från den.

Att engagera sig för ett ändamål, ta ansvar och vinna självkännedom är essensen i att vara människa.

En girig kapitalists äkta fiende och mänsklighetens största bundsförvant är den självlärde individen som har läst, förstått, skjuter upp sin egen njutning och går omkring med ögonen vidöppna.

 

Rosh Ashcrofts hemsida.

Mer om filmen ”Four Horsemen”

 

Annonser

2 thoughts on “GåR oMKRiNG MeD öGoNeN ViDöPPNa

  1. Tack för det här tipset, Calle. Klippen och budskapet är skrämmande men också ganska logiskt eftersom ingen av oss nog har inbillat oss att vårt konsumtionssamhälle inte kommer att få konsekvenser, åtminstone för kommande generationer? Eller?

    Gilla

    1. Det är också intressant hur de i filmen visar hur ett imperiums fall går till och hur det går att jämföra med hur det ser ut i vårt samhälle idag. Vi är helt klart i utförsbacken nu. Vi har ju dock ett val, vi kan göra annorlunda och inte haka på den allmänna hysterin utan i stället kämpa för förändring och sunda alternativ.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s