aTT SKJuTa SiG SJäLV i FoTeN

 

Jag gillar insändare. Speciellt skrivna av människor som känner sig otroligt kränkta över sådant som de drabbas personligen av utan tanke på hur företeelsen påverkar människor i stort och enligt dem naturligtvis orsakade av politiska meningsmotståndare, feminister och andra som inte tycker som de. Detta ska förstås då också exemplifieras med ett resonemang som är fullständigt ologiskt vilket vem som helst med normalkapacitet skulle inse efter att ha tänkt igenom saken mer än två minuter, vilket gör det hela än mer ologiskt eftersom det tar mer än två minuter att skriva ner sin frustration och göra sig omaket att skicka in det till närmsta lokaltidning.

Hittade ett strålande exempel i dagens NT:

allt är kommunisternas fel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”En gång i tiden så kallades Norrköping med rätta för trivselstaden. Så är det tyvärr inte längre, för nu har sossarna i maskopi med kommunister och miljöpartister tyvärr lyckats med att förändra staden till det sämre, till ett riktigt Grönköping. I alla fall för bilismen. Hittar man en p-plats, så känner man sig rånad när man ska betala.

Var inne på ett läkarbesök för en tid sedan, åkte runt en halvtimme och letade p-plats, hittade till slut en vid Resecentrum, hos ett privat bolag, till det facila priset av 50 kronor per timme. Vet verkligen kommunen att detta bolag tar ockerpriser?”

 

Personen i fråga tycks alltså inte gilla socialdemokrater, kommunister eller miljöpartister eftersom de försämrar för bilisterna. Dessa partier står också för en ideologi där infrastruktur ska bekostas av det allmänna.

Personen i fråga bör alltså med detta resonemang tycka att marknadsekonomi är något att eftersträva. Nu var det ju ett privat bolag som tog detta ockerpris för att hen skulle få parkera på deras parkering. Det borde ju hen tycka är i sin ordning? Och eftersom marknaden reglerar sig själv så att allt blir så himla fint och bra är det väl inte vänsterpolitikerna som ska lägga sig i den ordningen och ställa allt till rätta?

Det smartaste hade väl kanske varit att ta buss eller spårvagn (landstingsägt och bekostat till ungefär hälften av skattemedel) till och från läkarbesöket. Det hade kostat 19 kronor och om läkarbesöket hade fortlöpt smidigt hade hen också tagit sig hem på samma biljett.

Men visst, ja. En trivsam stad är inte en stad med mindre avgaser. En trivsam stad är en stad byggd för bilar och med många och billiga parkeringsplatser och där en slipper bekymra sig för hastighetsbegränsningar och poliser med fartkameror. Joru.

 

 

Annonser

2 thoughts on “aTT SKJuTa SiG SJäLV i FoTeN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s