HuR KViNNoR FRaMSTäLLS i TV-SPeL

 

Det har Anita Sarkeesian tagit reda på. Inte utan motstånd, förstås. Hon har fått motta en mängd hot och trakasserier och hennes hemsida, mejlkonto och annat har utsatts för hackerattacker. När filmerna lades ut på You Tube blev de massanmälda som olämpligt material,  spam, hatpropaganda och terrorism(?).  Förvånad? Någon?

Två filmer har kommit hittills, de är på bortåt en halvtimme vardera men låt inte detta avskräcka er, de är fantastiskt roliga, seriösa och tankeväckande.

Damsel in Distress Part 1:

Damsel in Distress Part 2:

Hennes hemsida Feminist Frequency hittar du här.

Och så en artikel i Aftonbladet här.

 

5 reaktioner till “HuR KViNNoR FRaMSTäLLS i TV-SPeL

  1. kan hon inte nämna att alla män framställs som hjältar? har sexpack och är stridsmaskiner ? det är vinklat åt båda hållen. sagor bygger på prinsar och prinsessor – det är ett bra scenario. däremot är det du som väljer om du spelar hjälten eller den som behövs räddas (väljer du kvinna räddar du en man). döremot är majoriteten av alla spel inte ”prins och prinsessa” historier utan allt utspelas och utvecklas kring din karaktär, man som kvinna.

    Gilla

      1. Den där Pontus hade missat lite.
        Klippet du länkade till var väldigt bra – rekommenderas!
        (Sarkeesian tog väl upp lite om idealisering också, eller i alla fall att problemet med hur karaktärer framställs i TV-spel inte gagnar män heller.)

        Gilla

Lämna en kommentar