”- Hon kan mycket väl ha sagt nej, men även om det varit så blir det inte per automatik våldtäkt. Så kallat tjatsex är inte något som faller inom våldtäkt. De samlag som ägt rum kan mycket väl ha skett mot hennes uttryckliga vilja men om det inte varit utnyttjande av ett hjälplöst tillstånd är det inte våldtäkt.”

 

Säger domaren Sven Jönson.

 

Jag frågar: – Hur hanterar vi ett samhälle där kvinnor och barn anses vara löst villebråd?

 

 

Bloggvänner som skriver om det:

Erik Rodenborg

NoBoyToy

Henligheter

 

Polisen Martin skriver väldigt bra om det i sin blogg:

http://konstapelbastian.blogspot.se/2013/09/om-en-gruppvaldtakt-och-en-modig-men.html

 

Annonser

4 thoughts on “”- Hon kan mycket väl ha sagt nej, men även om det varit så blir det inte per automatik våldtäkt. Så kallat tjatsex är inte något som faller inom våldtäkt. De samlag som ägt rum kan mycket väl ha skett mot hennes uttryckliga vilja men om det inte varit utnyttjande av ett hjälplöst tillstånd är det inte våldtäkt.”

 1. Det finns en märklig vanföreställning hos män som Sven Jönsson att han, som man, kan och skall avgöra vad som är okej för kvinnor när de har sex med män. Sven Jönsson tror att han kan tala om för kvinnor att det skall vara okej för kvinnor, att män tjatar sig till att penetrera kvinnors kroppar och män som Sven Jönsson menar att det skall vara okej för kvinnor att män gör det, trots att kvinnor säger nej.

  Vad Sven Jönsson och andra män vill och tycker, är ointressant. Ingen annan än en kvinna, kan och skall avgöra vad som är okej för män att göra med hennes kropp.

  Gilla

  1. ”Vad Sven Jönsson och andra män vill och tycker, är ointressant. Ingen annan än en kvinna, kan och skall avgöra vad som är okej för män att göra med hennes kropp.”

   Bara människor med gravt nedsatt empatisk förmåga kan tycka något annat. Tyvärr verkar de finnas i överflöd överallt där de absolut inte ska befinna sig. Ett med elstängsel inhägnat område på behörigt avstånd från andra människor vore mer lämpligt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s