På TaL oM MäNS SyN På KViNNoR i DeSSa PRo-VåLDTäKTSTiDeR

 

Så har jag grävt fram några uttalanden från Män I Maktposition inom svenskt rättsväsende som antagligen ganska korrekt speglar den allmänna attityden där, vilket bekräftats av den senaste tidens händelser.

 

Advokat Leif Silbersky:

”Det sägs ju att ett kriterium på en gentleman är att han alltid respekterar vad en annan säger. Ett ja är ett absolut ja och ett nej är ett absolut nej. Men i sexualavseende är den normalt funtade mannen ingen gentleman. Han accepterar inte ett nej – och de flesta flickor vill heller inte att han gör det. Om han omedelbart lydde ett nej – hur många samlag skulle det då bli i Sverige? Sannerligen inte många och det skulle vara till stor missräkning för båda parter.”

Läser också på Wikipedia att det var herr Leif som såg till att porren blev laglig i Sverige.

 

Kammaråklagare Rolf Hillegren:

”När man säger våldtäkt tänker man mest på riktigt ruggiga våldtäkter. Men tar man en man och en kvinna som känner varandra och kvinnan säger att hon inte har lust idag, men mannen kör ändå. Visst är det oschysst, men kanske inte värt två års fängelse. Det liknar mer en ordningsförseelse.”

”Man brukar säga att ett nej är ett nej och det kan jag ju i och för sig hålla med om. Det är naturligtvis ett allvarligt brott mot en gentlemannaregel att inte acceptera det. Men det är inte värt två års fängelse.”

”Att inte ha samlag mot någons vilja är en utmärkt umgängesregel som dock passar bättre i etikettböcker än i lagböcker.”

Och sedan tillägger han, förmodligen alldeles sant också:

”Jag vågar påstå att min syn på våldtäktsbrottet inte nämnvärt skiljer sig från mina kollegors. I så fall skulle jag inte yttra mig.”

 

För så här resonerar de nämligen, rättsskiparna i våra domstolar:

”Även om det kan vara svårt att förstå hur någon frivilligt vill vara med på sådana aktiviteter som (kvinnan) var i lägenheten, kan detta beteende från pojkarnas synpunkt inte anses vara så onaturligt, att åklagaren styrkt sitt påstående att de skulle ha utnyttjat (kvinnans) tillstånd.”

 

Ja, och så förstås det besinningslöst korkade uttalandet från domaren Sven Jönson häromsistens:

”- Hon kan mycket väl ha sagt nej, men även om det varit så blir det inte per automatik våldtäkt. Så kallat tjatsex är inte något som faller inom våldtäkt. De samlag som ägt rum kan mycket väl ha skett mot hennes uttryckliga vilja men om det

inte varit utnyttjande av ett hjälplöst tillstånd är det inte våldtäkt.”

 

Läs också de här fantastiska inläggen:

http://minasannaord.wordpress.com/2013/10/01/vem-valdtar-en-jamlike/

http://cirquedusedell.wordpress.com/2013/10/03/en-flicka-blev-valdtagen-i-ett-valdigt-morkt-rum/

http://kiremaj70.blogspot.se/2013/09/sa-sakrar-du-en-fallande-dom-efter.html

 

Annonser

6 thoughts on “På TaL oM MäNS SyN På KViNNoR i DeSSa PRo-VåLDTäKTSTiDeR

 1. Kunde dom inte ha kastat det uttalande i ansiktet på Leif Silbersky när han försvarade den friande domen i debatt igår?
  Hur länge ska man förresten behöva dras med honom- borde han inte gå i pension nu?!

  Gilla

  1. Han är 75 år. Han borde ha dragit sig tillbaka för många år sedan. Typ för 60 år sedan… 🙂

   Såg inte Debatt. Jag blir bara arg när jag ser sådana program, är alldeles för gammal för att det ska vara bra att hetsa upp sig så.

   Gilla

 2. ”Han accepterar inte ett nej – och de flesta flickor vill heller inte att han gör det. Om han omedelbart lydde ett nej – hur många samlag skulle det då bli i Sverige? Sannerligen inte många och det skulle vara till stor missräkning för båda parter.”

  En 75-årig gubbidiot påstår sig veta om flickor, att flickor vill att män skall tvinga sin sexualitet på flickor, trots att de säger nej. Vad vet gubbar som Silbersky, födda på 30-talet (då ingen sexualupplysning fanns) om vad tonårsflickor och kvinnor ”vill” och inte sexuellt? Varför öppnar Leffe munnen och talar åt flickor och kvinnor, i flickors och kvinnors sak?

  Sedan fortsätter han med att problematisera scenariot att det inte skulle bli så många ”sam”lag i Sverige om män börjar respektera att kvinnor har självbestämmanderätt över sina egna kroppar och han har till och med mage att kalla det att det ”skulle vara till stor missräkning” för kvinnor och flickor om färre ”sam”lag mellan kvinnor och män, blev verklighet.

  Vi förstår ju alla vilket kön det är, som ser ett gigantiskt problem med att män inte får tvinga sina snoppar in i kvinnors och flickors kroppar i alla hål, lite hur som helst. Vi förstår ju alla vilket kön det är, som skulle ”lida” av färre ”sam”lag i Sverige och världen.

  Vad Leffe som man, skulle ha sagt för att verka trovärdig är ju sanningen:
  Han accepterar inte ett nej, även om flickor säger att de inte vill. Om han omedelbart lydde ett nej – hur många män skulle då få runka av sig i kvinnors och flickors kroppar? Sannerligen inte många och det skulle vara till stor missräkning för män.

  Gilla

  1. Precis så. Varför är det hela tiden skit samma vad den utsatte känner och tycker? Och vem är den gubben att bestämma hur det ska vara? Vad har han för kompetens att avgöra hur kvinnor vill att det ska vara? Jävla idiot… undrar hur många gånger han har tvingat sig på någon…

   By the way:
   Vem bestämmer vem som blivit mobbad? Den som mobbar eller den som blir mobbad?

   Gilla

 3. ”Man brukar säga att ett nej är ett nej och det kan jag ju i och för sig hålla med om. Det är naturligtvis ett allvarligt brott mot en gentlemannaregel att inte acceptera det. Men det är inte värt två års fängelse.”

  ”Att inte ha samlag mot någons vilja är en utmärkt umgängesregel som dock passar bättre i etikettböcker än i lagböcker.”

  Jag undrar om Förvillengren anser att detta gäller även för män som blir våldtagna av andra män?
  Det är inte värt två års fängelse att en man våldtar en annan man i anal och/eller mun?
  Att en man våldtar en annan man i anal eller mun, är bara ett etikettsbrott och inget lagbrott?

  Gilla

  1. Ingen som helst verklighetsuppfattning eller förmåga till konsekvensanalys. Ingen som helst empatisk förmåga heller. Manlighet före kompetens, helt klart!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s