aBouT TiMe MeD BiSMaK

 

Som alla vet som hängt här ett tag så är jag väldigt förtjust i gratis. Igår i form av biljetter till förhandsvisning av den engelska romantiska komedin About Time.

About Time

 

 

 

 

 

 

 

 

Den var så där charmig och rolig och sorglig och knasig som nästan bara engelsmän kan åstadkomma på bioduken. En stunds trevlig underhållning, en så kallad ”feel goodfilm”. Men ändå…

Jag glömde Bechdeltesta den men om den klarade det så var det verkligen med nöd och näppe. Det var kanske inte heller frånvaron av bra kvinnoroller som var det största problemet med filmen, inte heller att den var förskräckligt vit-övre medelklass-heteronormativ, utan det var faktiskt den otroligt taskiga kvinnosynen. För vad annat kan en kalla det när filmens kvinnliga huvudroll får strippa för att få hennes pojkvän att ta beslut eller att det är självklart att det är hennes uppgift att erbjuda sex som kompensation och tröst för mannens jobbiga dag på jobbet?

Hallå världen! – vi borde väl ha kommit längre än så, va?!

Därför blir jag glad att biografer i Sverige ska börja Bechdeltestgodkänna filmerna de visar, det är i alla fall en bra början!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s