VaD SKa VäRLDeN MeD aLLa MäN TiLL?

 

Det är något jag gått och grunnat på. Länge.

Det föds ju ungefär lika många män som kvinnor (om vi nu ska generalisera kring könsuppdelning), ja till och med något fler män. Varför då? Vad ska vi med dem till? För om vi ska se krasst på saken så behövs det inte särskilt många. En man kan få hur många barn som helst hela tiden, en kvinna oftast en åt gången och även om hon jobbar på bra blir det inte särskilt många i slutänden. Vad är män mer bra till förutom att producera sperma? Något som inte kvinnor klarar? Någon?

Nä, just det. Behovet av män i världen är något begränsat om en säger så. Varför föds det då så många? Vad ska världen med alla män till?

 

Annonser

7 thoughts on “VaD SKa VäRLDeN MeD aLLa MäN TiLL?

 1. Enskilda kvinnor kan ju könsvälja bort pojkfoster. Vad jag kan se så vill kvinnor ofta ha flickor och det skulle inte direkt skada om det vart några färre pojkar.

  Hur har du gjort själv ?

  Gilla

  1. Det är inte tillåtet att välja bort foster efter kön i Sverige. Borde inte vara det någon annanstans heller. Det är fel.
   Jag har tre av ”varje”, har aldrig haft en tanke på att ens kolla i förväg vad det varit eftersom kön är ganska ointressant egentligen. Har lagt krut på att lära känna barnens personlighet i stället, den är ganska klar redan innan de kommit ut, nämligen. Har också valt bort all form av fosterdiagnostik, inklusive ultraljud.

   Det var inte det jag menade med det här inlägget, ska skriva ett nytt och förklara närmare, så häng kvar!

   Gilla

 2. Undrar hur många kvinnor resp män det hade funnits på jorden, om inte män hade satt i system att abortera flickfoster, svälta flickor och kvinnor, mörda kvinnor och barn, göra kvinnor till den fattigaste gruppen i världen, våldta kvinnor och barn och smitta dem med hiv/aids, livmoderhalscancer, könssjukdomar osv. Det ”saknas” ju 160 milj kvinnor och flickor i världen pga bl.a detta så hur hade könsfördelningen sett ut, utan dessa manliga historiska och nutida åtgärder för att gynna brödraskapet?

  Gilla

  1. Det torde ha legat omkring 50/50. Vet faktiskt inte hur dessa 160 miljoner saknade kvinnor visar sig i könsfördelningsstatistiken globalt sett. Lokalt sett torde det se ganska illa ut. Var det inte dig jag berättade för om min väninna som bodde i Indien några år och att det där fanns ett område där det inte (officiellt) fötts en flicka på SEXTON år?!
   Det är en del av tanken med inlägget, naturligtvis. Att män, som egentligen inte har någon större praktisk nytta, kompenserar denna onyttighet med att tvinga resten av befolkningen att tycka att de är nyttiga; genom lögn, våld, maktutövning och så vidare.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s