PaTRiaRKaTeT…

 

Att vara man är att alltid få åka i gräddfilen, oavsett hur skruttig bil en har.

Att vara kvinna är att alltid få åka halvvägs ut i vägrenen, oavsett hur fin bil en har.

 

Annonser

8 thoughts on “PaTRiaRKaTeT…

 1. Jag hittade just din blogg och blev helt kär. Googlade runt för att hitta inspiration till en bård till mitt (Krossa patriarkatet) korsstygnsbroderi och ramlade in här. Älskar alla sina broderier och blir glad över allt vettigt som du skriver. Tack för pepp och inspiration. Kände bara att jag var tvungen att säga det.

  Gilla

 2. Jag övar mig ständigt på att ta plats i ”gräddfilen”, dvs mansfilen på samma sätt som män gör. När jag tex går i affären mellan hyllorna, kommer till kassan eller står i kö, så vägrar jag att liksom ”krypa ihop”, smyga som en tyst mus och flytta mig hänsynsfullt för män som vill komma fram. Jag tar mig tid och snackar lite med personen som sitter i kassan, gärna om det står en man och stampar och suckar bakom mig i kön. Likadant gör jag, när jag kör bil – jag låter mig inte stressas av manliga bilförare som ligger och nosar mig i häcken och blinkar med helljusen för att jag skall flytta mig ut i vägrenen så att de kan köra om. Jag nonchalerar dem – de finns inte för jag låtsas inte se dem. Inte för att det händer särskilt ofta att JAG blir omkörd, men ändå..;)

  Gilla

  1. Det gör jag också. Det är något som en behöver öva sig på, ett medvetet beslut hur en ska förhålla sig till en patriarkal samhällsstruktur. Jag tycker att en kommer på sig själv hela tiden med beteenden som är inlärda sedan födseln och som en måste jobba mycket med för att förändra. Det är bara att kämpa på!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s