FeMiNiSTFiKa!

 

Det här är året då vi tillsammans skapar historia. Det här är året då ett feministiskt parti för första gången kommer in i en riksdag och det är just här – i Sverige – som det kommer att ske. Feminismen kommer sakta men säkert att göra vårt lilla sandkorn i världsrymden till en bättre plats att leva på – för alla. Det är vi överens om – eller hur!?

Vi är ju dock inte riktigt där än. Det är EU-val den 25 maj och val till Riksdagen den 14 september. Vi behöver samla massorna. Eller ja, åtminstone några stycken i den närmaste omgivningen. Men hur då? kanske du tänker nu, vad kan lilla jag göra? Så tänkte jag och Ordterror också, där vi satt och sörplade soppa på EtCetera. Vi ville träffa fler som pratade feminism, vi ville fika och – Padam! – föddes idén om FeministFika!

Bor du i Norrköping med omnejd? Kom till oss! Bor du någon annanstans? Fixa ett eget FeministFika!

Vår FeministFikaPremiär sker på måndag från kl 17 och framåt, på Kafé Kuriosa i Norrköping. Läs mer om detta fantastiska evenemang här: http://feministfika.wordpress.com/2014/02/12/feministfika-premiar/ Där kommer vi också att informera om kommande FeministFikor, skriva om vad vi pratade om, publicera gästinlägg och lite annat feministsmått och feministgott.

Det blir en högst informell och avslappnad tillställning. Något annat är förvisso inte att förvänta sig av jag och Jenny, vi är så avslappnade att vi kan uppfattas som letargiska. Vi fikar och pratar feminism – keep it simple är vårt ledord!

Tillsammans är vi starka! Tillsammans gör vi skillnad!

 

Annonser

42 thoughts on “FeMiNiSTFiKa!

  1. Kom hit! Vi har plats!
   Eller fixa eget feministfika där du bor!? Det krävs ju faktiskt inte så mycket: någonstans att fika och gärna minst en person till. 🙂

   Gilla

   1. Avståndet till Norrköping är visserligen inte hopplöst långt, men lite långt för att åka fram och tillbaka en kväll 😦 Jag skulle gärna fixa eget feministfika, om jag bara lyckas hitta någon som är intresserad här i vår lilla stad. De finns säkert, de går bara inte runt med skyltar på stan, tyvärr.

    Gilla

    1. Vi kommer att ha fler fikor förstås och då på andra veckodagar och andra tider. Vi vill att alla som vill ska kunna vara med någon gång. Så det kanske inte är alldeles omöjligt att du kan komma en annan gång? Det vore jätteroligt!

     Du kanske kan sätta upp en lapp i affären? ”Fina feminister sökes” – kan funka!

     Jag vet hur det känns. Levde själv i något sorts feministiskt vakuum innan jag träffade Jenny. Din tur kommer förhoppningsvis snart. Fint ändå att nätet finns, så en inte är helt utlämnad till en till synes oförstående omgivning.

     Gilla

     1. Man vet ju aldrig! Kul vore det i alla fall. En vacker dag kanske jag samlar mod till mig och bjuder in ett gäng coola feministiska bloggare på bloggfeministfika.

      Jag funderade faktiskt själv på om man kunde sätta upp en lapp eller liknande någonstans för att försöka hitta likasinnade. Tills vidare gläds jag åt alla fantastiska människor på nätet 🙂

      Gilla

      1. Åh, vad roligt! Jag skulle gärna komma! Jag är supercool!

       I höstas var jag på föreläsning med Maria Sveland. Då kom det upp i diskussionen efteråt hur en som feminist kan försöka förändra och hur en kan hitta varandra. Hur en skapar de där hemliga, underjordiska nätverken som ska krossa patriarkatet. Vi hann aldrig komma fram till den ultimata lösningen men en av grundpelarna i all förändring är trots allt Det Goda Samtalet. Att utbyta erfarenheter, vidga sina perspektiv och hitta ord till sina tankar och upplevelser. Om en sedan samtalar med andra på nätet eller ansikte mot ansikte spelar egentligen ingen roll. Vi blir starkare oavsett vad.

       Jag tycker jättemycket att du ska sätta upp en lapp. Du har ingenting att förlora men nya vänner att vinna!

       Gilla

       1. Du står självklart på den än så länge hypotetiska inbjudningslistan 🙂 Och så ska jag klura på det där med att hitta feminister i närområdet, det vore ju fantastiskt att kunna skramla ihop ett gäng.

        Gilla

    2. Ja vi kommer som sagt att ha många många feministfikor framöver och behöver du någonstans att övernatta så har jag plats för dig, bara du inte är allergisk mot katter eller högljudda barn 🙂

     Gilla

      1. Men seriöst! Hur svårt har jag att svara på rätt ställe? Jag svär på att jag tröck på svara-knappen vid Helenas kommentar om ”svårt att resa fram å tillbaka en kväll” å ändå så hamnar svaret här nere som en ny tråd. Jag misstänker att wordpress motarbetar mig! 😀

       Gilla

       1. Haha! jag gör fel själv hela tiden också, men jag kan ju redigera mina egna kommentarer…
        Det är svaraknappen som är så långt upp till höger att det känns som den tillhör kommentaren ovanför.
        Blir det outhärdligt får jag byta tema. Så här kan det ju inte vara.

        Gilla

       2. Om det är någon tröst fick jag ett meddelande om att du svarat på min kommentar, så jag tror du tryckt på rätt. Sedan placerar WP kommentarerna i både kronologisk ordning och svarsordning, vilket är lätt förvirrande och rörigt ibland 🙂

        Gilla

     1. Det vore väl nåt!?
      Om vi kunde så hade det varit en god idé att ta över en liten stad först, som Helena föreslår. Eller kanske det är lättare att verka i det fördolda utan att motståndarna märker något förrän det är försent här i en större stad! 🙂

      Gilla

      1. Vi får jobba på planerna med en feministstad. Det känns lite Stepford wives, fast med feminister istället för läskiga hemmafruar dårå. Folk kommer dit och bara ”hm, det är något som är annorlunda här…?”

       Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s