aLWayS #LiKeaGiRL

 

Ha dock i åtanke att det är företaget bakom Always som gjort filmen. De vill inte först och främst visa på osunda könsstereotyper utan de vill kränga kemikaliefullproppade engångsmensskydd till den intet ont anande mensblödande  delen av befolkningen. Men allt det vet ni ju redan så det hade jag väl egentligen inte behövt påpeka. 🙂

 

Annonser

9 thoughts on “aLWayS #LiKeaGiRL

 1. Åh, den är så bra! När de frågar de yngre flickorna hur man springer/kastar/slåss ”som en tjej” och de tar i för kung och fosterland, då kommer tårarna. Så jäkla fint att de ser sig som så starka och så sorgligt att veta att de snart kommer lära sig en helt annan syn på sig själva.

  Gilla

  1. Ja det är verkligen sorgligt!
   Jag har visat filmen för barnen och jag hoppas verkligen att de förstår innebörden, speciellt Syster Yster som snart är där – i åldern då allt hon är inte längre kommer att duga. Jag peppar allt jag kan och på lördag åker hon på Popkollo – hurra! Capoeiran gör också underverk men jag ser ju vad som öses över henne från resten av världen. Det är så svårt för dem/barnen att stå emot när allt som förväntas av dem är att de ska rätta in sig i ledet. Det är ju knappt en själv orkar. Usch!

   Gilla

   1. Usch ja! Jag när i alla fall ett litet hopp om att barn till föräldrar som är medvetna om sådant här ändå har en liten fördel, eftersom de kanske får en bättre bakgrund och styrka hemifrån som gör det lite lättare att stå emot sådant här för att de någonstans vet att det inte är dem det är fel på, utan samhället. Förhoppningsvis gör det lite nytta att man som förälder medvetet försöker stärka barnen för att stå emot sådant här. Hoppas!

    Förresten håller vi på och planerar vår semester och det blir ett besök i Norrköping framöver, datum ej spikat än. Feministfika?

    Gilla

    1. Åh, vad skoj om du kommer! Vi fixar ett FeministFika Special! 🙂 Hoppas jag är hemma bara. Blir det Harry Potter?

     Jag hoppas verkligen att en kan göra skillnad som medveten förälder. Förstår att vi inte har så mycket att sätta emot men en får göra så gott en kan och hoppas på att en sår ett frö till förändring i alla fall.

     Gilla

     1. Ja, det blir Harry Potter och lite sightseeing i Norrköping en dag och Kolmården en dag. Det vore verkligen jättekul om det fanns möjlighet att ses då. Jag hojtar till när vi har bokat ett datum 🙂

      Gilla

 2. Tack för en spirande blogg som inspirerar och peppar!
  Åh usch. sitter här och storbölar för jag tänker likt Helena att de små tjejerna själva snart kommer möta en hemsk verklighet där deras inre styrka att vara ”like a girl” kommer användas emot dem eller tryckas ned av oreflekterade personer överallt. Jag är förälder till en tvååring och blir så hjärtskärande ledsen av att tänka att all den styrka jag och hennes pappa vill hjälpa hennne hitta och förankra i henne själv en dag delvis kommer raseras av en oreflekterad värld. Så jävla illa att vara född till ett sammanhang/en kultur som ser ner på en. Usch. ursäkta att jag bara skriver nattsvart men ibland kommer ojämställdheten liksom åt en och de livsval en gjort.
  Men det är ju en otroligt tänkvärd film som får en att haja till. En får vara tacksam för det och hoppas den träffar där den verkligen behövs!
  Med vänlig hälsning

  Gilla

  1. Du sammanfattar det så bra så jag kan inte komma på något att tillägga!

   Och tack för peppen, vad rart av dig!
   Du skriver inte själv någonstans?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s