DeT äR iNTe VaD eN SäGeR uTaN HuR eN SäGeR DeT SoM äR PRoBLeMeT

Fortsätter tankarna kring det jag skrev om sist.

När tidningar eller bloggare tröttnar på skitsnacket och vill styra upp kommentarfältet så blir reaktionerna hos de som beter sig som rövhattar däri oftast högljudda och ännu mer rövhattiska. De skriker högljutt om att vi minsann har åsiktsfrihet i det här landet och att den som vill ha en schysst diskussion utövar censur och bara vill att en sorts åsikt ska få komma fram, den berömda politiska korrektheten™, ni vet.

Vad de i sin ilska och kränkthet missar är att det inte är VAD de säger, utan HUR de framför sin åsikt som är problemet.

Jag har inga som helst problem med folk som har funderat, tänkt, tagit reda på fakta, pratat med de som vet mer, analyserat och sedan kommit fram till en slutsats. Oavsett vad. Även om de inte tycker ett dugg som jag. Eller någon annan. De har i alla fall tänkt.

Problemet uppstår när folk, utan att låta tankarna passera något som helst sorts filter, kräver att få bli lyssnade på och tas hänsyn till. De kräver en plats de inte förtjänar. Dessutom gör de det på ett sätt som upprör, sårar och förtrycker. De visar alltsomoftast också en pinsam brist på självinsikt, respekt och ödmjukhet.

Förhoppningsvis kommer de att komma till insikt om det med tiden. För tiden där näthatarna stöter på patrull är här nu.

Annonser

3 thoughts on “DeT äR iNTe VaD eN SäGeR uTaN HuR eN SäGeR DeT SoM äR PRoBLeMeT

  1. Bra!
    Och vilka är dessa rövhattar om inte vita kränkta män? Män som har maktposition som drar med sig en egen här av diverse män som håller ihop i grupp. En och annan kvinna hjälper till det vet jag med det är det som är strukturen.

    Gilla

    1. Ja, så är det. Inte bara i kommentarsfälten utan överhuvudtaget. Jag tycker att män överlag har väldigt svårt för att uttrycka sig respektfullt. De är dåliga på att lyssna men kräver all uppmärksamhet så fort de känner för att ventilera vilka obetydligheter som helst.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s