JaMeN Så GeNeRöST Då…

Lyssnar på P1 (ja, jag är gammal, pallar inte med dunka-dunkat på P3) och där intervjuades en snubbe som skulle åka till Syrien och joina Daesh (IS). Han tycker att det är soft att han i den nya staten kommer att ha samma rättigheter som de högsta hönsen, vilket ju är schysst, men glömmer att den jämlikheten bara gäller om en är vuxen och har kuk.

Nåväl, samtalet glider också in på kvinnogrejen, att brudarna där är bra att gifta sig med eftersom de inte är materialistiska och bla bla bla. Men, som intervjuaren så riktigt tar upp, han behöver ju inte ens gifta sig, han kan ju skaffa sig en sexslav!

Ja, svarar han, jag har rätt att ta krigsbyte. Men det finns lagar, jag måste behandla henne väl och se till att hon har det bra. Om jag sedan ger bort henne till en annan man måste jag se till att även den mannen behandlar henne väl.

Jamen så jävla omtänksamt och fucking generöst då!

Idioter.

 

Annonser

10 thoughts on “JaMeN Så GeNeRöST Då…

  1. Eller hur?! De behandlar sina sexslavar så fint att de inte ens behöver känna sig som slavar. Det låter så romantiskt att jag nästan blir sugen på att åka till Syrien. Att den resan skulle kännas som om en hamnat i motsatt fil på en motorväg gör det förstås lite svårare. Undrar varför alla dessa människor som vallfärdar hitåt genom Europa inte stannar kvar när det är så jämställt och demokratiskt där de flytt(at) ifrån?

   Gilla

 1. Ja, det är jättemärkligt att de envisas med att åka därifrån. Vem vill ha fred och demokrati och sånt trams?

  Jag pratade för övrigt med vårt barn lite om flyktingar häromdagen efter att hon sett en bild på några volontärer och flyktingar. Jag berättade att det är krig där de människorna bor, så de flyr därifrån. Hennes kommentar blev det självklara ”Då vill de såklart komma hit, för här är det ju inte krig!” Tänk om det var lika enkelt och självklart för alla att förstå.

  Gilla

  1. Även om barn inte har erfarenheten som vi vuxna har (eller borde ha) så är deras analyser så ofta klockrena. Jag tycker att barn har alldeles för lite att säga till om, vi borde lyssna till dem mycket, mycket mera.

   Gilla

 2. Jag tyckte tyvärr att intervjuaren kunde varit lite mer frågvis här. Det som den här mannen säger är ju det som vilken våldtäktsman/pedofil som helst säger som försvar.
  ”Vi är så snälla när vi våldtar…”

  Gilla

  1. Om jag inte missminner mig var mannen som intervjuades från Egypten vilket kanske gjorde att intervjuaren tog det försiktigt med sina ifrågasättanden. Vilket inte på något vis är någon ursäkt men möjligtvis en förklaring.

   För övrigt är jag urbota trött på daltandet med män. De som glider fram genom livet utan att aldrig bli ifrågasatta och som åtnjuter ett konstant frikort för uselt beteende och människosyn. USCH OCH FY!

   Gilla

 3. Jo han var från Egypten och intervjun gjordes där. Men tyckte ändå att reportern kunde ställt frågan om varför kvinnor/flickor inte räknas som människor enligt hans islam. Om en aldrig ställer frågan så flyttas ju aldrig positionerna fram. Den här mannen kommer ju åka och våldta och sälja flickor utan att någonsin ens få frågan om det.
  Journalisterna är lika flata i Sverige också när de gör ”undercover”-intervjuer med svenska unga män som vill kriga för Daesh.. De ställer inte heller frågor om kvinnosyn och våldtäkter. Jag blir så frustrerad.

  Gilla

  1. Håller helt och fullt med dig. Ingenting kommer att förändras så länge inte mansrollen och kvinnohatet ifrågasätts.

   Förresten, Scum går igen! Hänger du med?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s