WHeN SHiT HiT THe FaN

Alltså. Vad är det med folk i dessa tider? Och då pratar jag inte om världsläget för där finns det inte mycket att tillägga. Men i ens närmaste omgivning, där förutsättningarna för ett klokt och eftertänksamt agerande i alla livets uppkomna situationer är sällsynt gynnsamma, varför kan inte folk bara bete sig?

Nä, det går inte. I stället beter sig folk som om det privata speglar det globala och det startas krig överallt och det är liksom bara att backa och huka sig.

Det uppstår en situation kring några barn i en klass och föräldrar goes totally bananas och freakar ut så det inte finns några rimliga proportioner i det hela. Jag orkar inte ens öppna mejlen längre.

Julafton. Plötsligt, efter att i alla år inte visat det minsta intresse för ett gemensamt julfirande så ska nu alla dit, inklusive exmannen sedan typ fyrtio år med nya frun. De gillar inte ens varandra. Exen, alltså. Till ett firande hemma hos en som kommer att vara nyopererad och förmodligen inte ens kommer att kunna stå upp. Lobbyverksamheten har varit igång sedan flera veckor utan att någon egentligen pratar med varandra om det de borde prata med varandra om och vi som inser det absurda i det hela och stannar hemma kommer det förstås att pratas vida omkring om, mest troligt i inte alltför smickrande ordalag. Tar Skägget tag i saken som han borde? Nä, för han är ju man och gör allt för att glida under radarn.

Jesus-fuckin’-jävla-christ.

Jag som tycker att det räcker med att vara i klimakteriet och ha tonåringar hemma, det är väl konfliktsituation så det räcker. För att inte tala om min egen så kallade familj som är som hämtad ur en Lars Norénpjäs. De skriker så det hörs ända hit, nittiofem mil bort.

I morgon åker jag i alla fall till Linköping och avnjuter Nicole Sabouné.

Min tröst i natten.

 

Annonser

10 reaktioner till “WHeN SHiT HiT THe FaN

 1. Pratade med kloke äldsten om det här och jag undrade varför sånt jag ser så självklart och enkelt inte är det för andra, för jag tycker inte att saker och ting är särskilt krångliga egentligen och fattar inte varför det är bara jag som fattar det?
  ”Det är ju för att du tänker” svarade han, och för att du ser saker som andra inte bryr sig om att ta in.”
  Det lät som en komplimang och jag blev glad av det men det underlättar ju inte livet precis – att vara en sån som bryr sig…

  Gilla

  1. Och nu lät det som om jag tycker att jag är en perfekt människa men det tycker jag inte för jag har en jäkla massa issues och en hel del personlighetsgrejer jag borde jobba med. Men jag orkar inte.

   Gilla

   1. Sitter här och skrattar åt eländet! Får en göra det?! Äsch. Jag gör det ändå, för vad ska en annars göra?

    Vi går nu in på tredje dagen utan vatten och sover på kontoret. Har lagat diverse gourmémåltider på en kokplatta, lite av min specialité kan en säga. Men så är jag ju, precis som du helt fuckin amazeballs!!! Ha det så fint i Linköping! KRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAM

    Ps. Men jag tror faktiskt inte att jag berättade om det värsta som hände på julbasaren och mäjlen som jag vägrat att läsa efter det…

    Gilla

    1. Men alltså, ännu mer skolrelaterat elände? Du måste berätta så kan vi tävla om vem som har det värst!

     På söndag bjuder vi på hjortron- och/eller tranbärsglögg (alkofritt) och pepparkakor! Kom! Klockan tre! Eller kom tidigare kan vi laga ordentlig mat och ni får låna duschen! Eller sov över! Tjoho!

     KRAM!

     Gilla

     1. Ja, tävla om vem som har det värst! Absolut!! Viktigt! 😀 Vi åker till storstan på lördag, vet inte om jag orkar mer efter att ha kört hem därifrån på söndag. Men det är ju helt klart ett lockande erbjudande, alltihop!!! Får jag känna efter hur jag mår på vägen hem?

      Gilla

 2. Jul, alltså. Så himla mysigt. Eller nåt.

  För min del är julen på många sätt inte alls samma sak sedan då för två år sedan när mina föräldrar på ett högeffektivt sätt totalförstörde hela den julen. Jag saknar verkligen de traditioner vi hade som byggde upp stämningen inför jul, men nu får jag fokusera på att skapa nya traditioner tillsammans med vårt barn, vilket i och för sig inte är så svårt med tanke på hur gärna hon vill julpyssla. Fast jag saknar att kunna umgås med mina föräldrar så som vi gjorde tidigare.

  Gilla

  1. Jamen det är ju så, en får skapa sin egen julstämning. Jag kan tycka att det är skönt ändå, att slippa anpassa sig och göra knut på sig själv för att upprätthålla ett sken av en perfekt jul fast det inte alls är så. Det bästa hade ju förstås varit om folk hade vett att göra det bästa av eventuella familjesammankomster men så är det ju inte alltid. Rätt sällan, verkar det som vad jag har förstått…

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s