eXiSTeNTieLLa FuNDeRiNGaR FRåN eN SKaTePaRK i öReBRo

P1060048

 

 

 

 

 

 

Det blev mycket kring liv och – framför allt – död så vi tog en paus från allt i helgen, stuvade in en gäng skateboardar i bilen och drog till Örebro.

Eftersom jag inte åker själv fick jag gott om tid att sitta med mina egna funderingar på sidan om. Tänkte på det där med att det är flest killar som åker och det fattar vi med lite genusperspektiv på tillvaron varför det är så men det pratades också om att tjejer ”inte vågar”/är försiktigare än vad killarna är.

Jag tänkte vidare och då på att om det skulle vara så att det är någon skillnad på män och kvinnor så skulle en av de stora skillnaderna vara att män faktiskt inte behövs och att det i så fall skulle förklara en hel del av vad som är tokigt här i världen.

Det föds ungefär lika många kvinnor som män (naturligtvis går det inte att dela upp mänskligheten i två kön men vi kör lite tvåkönsnorm här nu bara för att snabbt komma till poängen). Om en då tänker att vi finns till för att föra släktet vidare (inte enbart men vi tänker så nu för att snabbt komma till poängen) så finns kvinnor till för att föda barn och männen för att skvätta spermier. Hur många män behövs det för det? Inte många. Om vi är snälla så räcker det med en på femtio. Alltså är typ nittioåtta procent av alla män meningslösa. För kvinnornas del gäller det då att vara försiktig och ta hand om sig för alla är jätteviktiga och behövda (därav den sunda inställningen till risker och en god konsekvensanalys i de flesta lägen i livet). Hur påverkar det då att födas till en tillvaro som en meningslös samhällsbelastning? Tja, en vill väl påskina att så inte är fallet kanske? Alltså inrättar vi en samhälle som går ut på att ge en meningslösa män ett existensberättigande. Se er omkring så fattar ni vad jag menar…

Dessutom så behöver dessa män inte bry sig särskilt mycket om att se till att överleva eftersom de egentligen inte behövs. Därför finns det en massa hjältemodiga sätt att dö på där det största exemplet förstås är att bli kanonmat i krig. Sen kommer vi till det som fick mig att börja fundera på det här, nämligen att de helt enkelt inte är försiktiga, som till exempel att åka helt galet i en skatepark utan hjälm.

Vi behöver alltså komma på någon bättre sysselsättning för dessa stackare så att de kan fokusera på något bra och samhällsnyttigt i stället för att ha ihjäl sig i trafiken, föra krig, ta livet av sig eller förtrycka kvinnor och barn.

I går lärde jag barnen att mangla. Det är i och för sig på samma nivå som bilkörning – det är inte livsnödvändigt men bra att kunna – men det kan ju vara en av punkterna på förbättringsalternativlistan!

Annonser

One thought on “eXiSTeNTieLLa FuNDeRiNGaR FRåN eN SKaTePaRK i öReBRo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s