PePPaRKaKoR oCH JaPaNSK JuLMuSiK

Årets pepparkaksbak utfördes under glädje och gamman till tonerna av japansk julmusik. Barnens fäbless för animé och manga avgjorde valet av land. Det och att jag inte hittade några finska humppajullåtar… Varför finns det inte några på Youtube? Skärp er, alla Finlands humppamusiker!

Nåväl, så här blev pepparkakorna:

pepparkakor

(Nä, det blev dom inte. Jag orkade inte fota och lägga upp utan jag återanvände en bild från 2012 men vad spelar det för roll – pepparkakor som pepparkakor, liksom?!)

Och så konstaterade vi att till jul förväntas uppenbarligen japanska kvinnor blondera håret, skaffa sig ett europeiskt utseende samt bära väääldigt små tomtekostymer:

(Jadå, som varje feministisk mamma med pepparkaksdeg i dreadsen så höll jag förstås en liten föreläsning om male gaze, den japanska kvinnosynen, vithetsnorm och objektifiering – oroa er inte!) (Varvid jag råkade bränna en plåt med pepparkakor så det blev inte fullt så många som på bilden.) (Men vad gör en inte för att skydda ens ättelägg från patriarkal propaganda?!) (Och sen åt vi en massa pepparkakor så nu är det väldigt mycket inte alls lika många kvar som på bilden…)

Annonser

7 reaktioner till “PePPaRKaKoR oCH JaPaNSK JuLMuSiK

 1. ÅÅÅÅh jag vill också bara pepparkakor!!! Vi tänkte julpynta i helgen pga revansch för tidigare orkeslösa jular samt resa bort ju, så vi måste verkligen få massor med jul detta år, massa, massa, massa! Och så ska vi binda kransar på skolan på lördag, woop woop! Doften av gran blir kalas att åka hem med 🙂

  Gilla

 2. Jag är tyvärr inte särskilt förtjust i vare sig pepparkakor eller lussebullar så jag brukar få tvinga i mig dem under juletid. Jag gör det för att jag tycker att det hör till. Tradition som en säger.

  Märkligt att kvinnor alltid är mer lättklädda än män ute i samhället och ändå säger oftast kvinnor att de är frusna av sig medan män hävdar att de är varma i blodet. 😉

  Gilla

  1. Jodu, det är mycket som är konstigt här i världen.
   Vad tycker du om att fika då? Ta det och häll lite kanel på så har du fixat din egen jultradition! 🙂

   Gilla

   1. Jag gillar kanelbullar samt annat icke-torrt vetebröd, tex systerkaka och butterkaka. Samt småkakor av alla de slag som förvisso kanske är lite torra men ack så goda. Kolakakor, syltkakor, havrekakor…. Jag äter sällan/aldrig godis men KAKOR, mmmmmmmmm.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s