NäR VeRKLiGHeTeN äNNu eN GåNG TRäNGeR SiG På MeD eN aLLTFöR SMäRTSaM TyDLiGHeT

Vi pratade om det över soppan i fredags, jagåJenny, som vanligt kanske jag ska tillägga, för det där med jämställdhet är en outsinlig källa till förtret i den här jävla världen. Jag blir bara mer och mer less och vet ni vad det värsta är? Jo, det är skammen över att jag blir arg och irriterad på barnen för sånt de gör och inte gör för att jag inte vill att de ska bli som sin pappa. Hur orättvist är inte det? Även om den största orättvisan är att deras pappa tycker att det är helt i sin ordning med orättvisa så länge den inte drabbar honom själv. Åh, jag pallar inte!

Sen kommer jag hem och läser Jämställd vardags inlägg om just det – LÄS! LÄS! LÄS! – och jag skrattade med en stor klump i halsen för hon sätter verkligen fingret på vad det handlar om och jag tar mig friheten att kopiera en del av inlägget här:

Sällan blir traditionella könsroller och ojämställda mönster så tydliga som just vid högtider.

Någon ”smart” snubbe kom på att kvinnor alltid ska vara så ”himla duktiga” och har på tok för mycket ”inre krav” och om de bara lärde sig tagga ner och säga nej så skulle problemet med julstressen vara ur världen. Hahahahahahahahahaha.

Tillåt mig presentera julen när kvinnor ”lärde sig” att säga nej:

För det är ju så här det är. Om kvinnor verkligen skulle börja säga nej så skulle mänskligheten vara utdöd på en generation, vad säger ni om det alla ni som så klämkäckt lägger ansvaret och skulden för ojämställdheten på kvinnorna själva, vill ni verkligen att vi ska börja säga nej? Seriöst? Vill ni det?

Det här har gnagt i mig hela helgen och vad ska en göra? Egentligen? För att säga nej är ju faktiskt inte ett alternativ om en ser krasst på saken.
 .
Så jag avslutar med en konkret fråga: Ska den som planerat, inhandlat och slagit in julklapparna i fina paket även denna jul låta den som inte gjort något av detta (inte den här julen heller) även denna gång få åka snålskjuts på någon annans omsorg genom att få stå med som avsändare på julklappsetiketten? Eller ska den som planerat, inhandlat och slagit in julklapparna i fina paket helt enkelt bara skriva sitt eget namn på etiketten och därmed skapa en ohemult dålig stämning i hemmet så här i välsignad juletid?
 .
Annonser

16 thoughts on “NäR VeRKLiGHeTeN äNNu eN GåNG TRäNGeR SiG På MeD eN aLLTFöR SMäRTSaM TyDLiGHeT

 1. Jamen precis! Och inte för att vara sån, men var är mitt julkort?!!!! 😉 Det är ju det där med att det inte är så jävla kul med dålig stämning. Och varför ska en behöva skapa dålig stämning. VARFÖR?!!! Skulden ska ligga där skulden hör hemma och den dåliga stämningen kan bara dra åt helvete. Så jävla trött på alltihop. Men välkommen hem till oss. Här bor: Skulden Skammen och Den dåliga stämningen. Häpp! Kommer snart på en skylt på vår dörr…

  Gilla

  1. Julkortet ligger på byrån i hallen och väntar på att forslas till närmsta postlåda, vilket jag har en förhoppning om kommer att ske idag. Sen när Postnord väljer att leverera det till dig, det är en annan fråga!

   Jag gjorde samma kompromiss som förra julen och skrev ingen avsändare alls på paketen. Men som jag sa till dig så har jag som nyårslöfte att aldrig mer förenkla livet för en man så nästa jul skriver jag från mig det som är från mig och ingenting annat. Gäller även julkort, alltså. Sedan glider jag förbi den dåliga stämningen iförd både skygglappar och såna där bollar i öronen som travhästar har. 🙂

   Är det du som länkar från Facebook, förresten?

   Gilla

   1. Du förresten – du pratade om att du läst om varför en får ont på vissa ställen, vet du var? Jag blev väldigt nyfiken! (Och just nu har jag så ont i höfterna att jag knappt varken kan gå, stå eller sitta…)

    Gilla

 2. För några år sedan skrevs en artikel i nån tidning om att barn hellre vill fira jul med mamma, än med pappa. Jag skrev nåt inlägg om det i bloggen. Kort sagt:

  Hos mamma: Julskinka, julgran, julmust, julgodis, julmat, julpynt, jul-dukning, jultomte, julklappar, julgardiner, juldukar, julstjärnor och till och med min mamma brukar vara jul-pyntad med julörhängen och julglitter i håret. 🙂

  Hos pappa: Janssons frestelse och köttbullar. Vi sitter på samma gamla pinnstolar i köket, äter på samma gamla tallrikar, inga julklappar för det är ”onödigt att bara byta grejer” och ingen julgran att lägga dem under ändå samt inget julpynt så långt ögat når.

  Gilla

  1. Jamenellerhur?! Och sen sitter de där i sin trista lägenhet med sneda gardinstänger och tycker synd om sig själva för att barnen hellre firar jul varsomhelst hellre än hos dem. I värsta fall firar ändå barnen jul hos dem för att de tycker synd om pappa som får sitta ensam annars. Blä!
   Männen (inteallamän) får fan ta och skärpa till sig, alltså!

   Gilla

 3. Dravel, dravel, dravel. Internet är fantastiskt, det ger er en möjlighet att visa exakt hur korkade ni är, CaLLe,
  NoBoyToy o gänget. Om det inte vore så jävla sorgligt så skulle det vara roande.

  Gilla

  1. Jamen det är ju roligt! Speciellt når en får besök av idioter som bara pratar om sig själva utan att de fattar det! Så kom gärna tillbaka och berätta mer om dig själv. Att du är en korkad och sorglig person full av dravel vet vi alla nu men det vore väldigt underhållande om du kunde utveckla dina personliga egenskaper ytterligare. Jag tycker ju om att ha roligt, jag! 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s